Haberler

    Optik Kamuflaj Sayesinde Araba Park Etmek Çok Kolay

    Her ne kadar park sensörü gibi yardımcı sistemler olsa da geri geri park etmek çoğu sürücü için her zaman kolay olmuyor. Bu durumu kolay hale ...

    Her ne kadar park sensörü gibi yardımcı sistemler olsa da geri geri park etmek çoğu sürücü için her zaman kolay olmuyor. Bu durumu kolay hale getirmek için Japonya'da bulunan Keio Üniversitesi alışılmadık bir çözüm üretti.

    Aracınızı geri geri park ederken, aracınızın arka camından görebildiğiniz ufak alandan gittiğiniz yerin çok kısıtlı bir bölümünü görebilirsiniz. Fakat geliştirilen bu teknoloji ile otomobilin arka koltukları ve arka bölümü tamamen şeffaf hale getirilerek sürücülere büyük kolaylık sağlanıyor.

    Aracın arkasına yerleştirilen sensörler görüntüyü sürücünün yanında konumlandırılan bir ekrana yansıtıyorlar. Bir çeşit bilgisayar işleminden geçirilen görüntüler bu sayede gerçek boyutlarında gösteriliyor.

    Kaynak: Scroll.com.tr / Teknoloji

    Japonya Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title