Haberler

Olmert: "İki Devletli Çözüm İçin Her Şeyi Yapacağım"

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, Bu Yıl İçinde İki Devletli Bir Çözüme Ulaşmak İçin Her Şeyi Yapacağını Belirterek, (Filistinlilerle) Bu Konuda Çok Ciddi Müzakereler Olduğunu Belirtti.

İsrail Başbakanı Ehud Olmert, bu yıl içinde iki devletli bir çözüme ulaşmak için her şeyi yapacağını belirterek, (Filistinlilerle) bu konuda çok ciddi müzakereler olduğunu belirtti.

Olmert, partisinin meclis grubu toplantısında yaptığı konuşmada, "Şimdi Barış" örgütünün, Kudüs'te ve Batı Şeria'da inşaatların durmadığı yolundaki suçlamalarını reddetti ve "Yeni yerleşimler inşa etmiyoruz" dedi.

Olmert'in açıklaması öncesi, Şimdi Barış örgütü, yayımladığı raporla Olmert hükümetini eleştirdi ve hükümetin taahhütlerinin aksine yerleşimlerde faaliyetin hızlandığını belirtti.

İsrail'in, yerleşimlerde inşaat faaliyetini dondurma konusunda Annapolis barış konferansındaki taahhütlerine rağmen, Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te inşaatların geçtiğimiz aylarda hızlandığına dikkati çeken Şimdi Barış raporunda, Doğu Kudüs'te 750 birimlik konut inşaatların ihalelerinin, Annapolis sonrasına geldiği belirtildi; bunun 2007'de 46 birimlik 2 ihaleye göre çok yüksek bir sayıya denk geldiği vurgulandı.

Öte yandan Batı Şeria'daki Yahudi yerleşimlerinin üst kuruluşu Yeşa Konseyi de hükümetin onayı olmasa bile yerleşimlerde inşaat faaliyetlerini sürdüreceklerini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title