Haberler

'Okullarda Her Öğrenci İçin Sağlık Kaydı Tutulmalı'

Samsun-sinop Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, Öğrencilere Yönelik Alınacak Sağlık Önlemlerinin Önemine Değinerek, "Okullarda Her Öğrenci İçin Sağlık Kaydı Tutulmalı" Dedi.

Samsun-Sinop Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Cem Şahan, öğrencilere yönelik alınacak sağlık önlemlerinin önemine değinerek, "Okullarda her öğrenci için sağlık kaydı tutulmalı" dedi.

Okul ve öğrenci sağlığı konusunda Samsun Eğitim-İş Sendikası'yla birlikte açıklama yapan Cem Şahan, okul sağlığı, öğrencilerin, öğretmenlerin ve okul personelinin ruhsal, bedensel, sosyal açıdan tam iyilik halinde olmalarını hedeflediğini, okulların çocukların yetişmesini, gelişmesini ve geleceğe hazırlanmasını sağlayan kuruluşlar olduğunu vurguladı. Sağlıklı bir toplum oluşturmak için, okul çalışmalarının çok önemli olduğunu dile getiren Şahan, başarılı bir eğitim için öğrencinin sağlıklı olmasının temel şart olduğunu vurguladı.

Samsun'da 240 bin öğrencinin bulunduğunu ve akut hastalıkları, ilkyardım konusunda Samsun'da eğitimce ve öğrenci programlarının başlatılması gerektiğini ifade eden Şahan, "İlkyardım eğitimi hayatidir. Özellikle preferik ilçelerde ilkyardım kursu planlaması içinde olunmalıdır. Öğrencilere doğru sağlık bilgilerinin aktarılması ve sağlık konusunda olumlu davranışlar geliştirmeleri sağlanmalıdır. Uzun süreli hastalıklara yaklaşım, çoğu okullarda süreyen hastalığı olan çocuklar mevcuttur. Bu hastalığın çocuk, aile ve eğitim üzerindeki etkileri ile mücadele etmek gerekmektedir. Okullarda işlevsel tarama programı başlatılmalıdır. Eğitimi engelleyecek görme ve işitme bozuklukları gibi sorunlara yönelik tarama programı Samsun sağlık erki tarafından hemen uygulamaya geçilmelidir" diye konuştu.

Obezitenin çocukluk çağında önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu dile getiren Şahan, "Samsun'da okul çevre sağlığı çalışmaları yapılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı'nın ortak çalışması Beyaz Bayrak Projesi'nin kazalara karşı korunması yönünden uygunluğu gözden geçirilmelidir. Öğrencilere sağlıklı bir çevrede yaşama bilinci aşılanmasının aynı zamanda çok önemli bir sağlık eğitimi de olduğu unutulmamalıdır. Samsun'da özellikle perifer ilçelerde okullar TSE Okul Çevre Standardı taşımamaktadır. Samsun Kalkınma Ofisi bu yönde arzu edilen çalışmayı başlatmalıdır. Okullarda her öğrenci için sağlık kaydı tutulmalıdır. Okul çağında alkol kullanımın arttığı Samsun'da bilimsel çalışmalar ile gösterilmiştir" şeklinde konuştu.

(MD-SA)

29.09.2007 14:31 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title