Haberler

Öğrenciler, Türkiye Şampiyonluğu İçin Hamle Yaptı

Spor Genel Müdür Müdürlüğü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası’nın katkılarıyla düzenlenen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, Kütahya Yeni Spor Salonu’nda başladı.

Spor Genel Müdür Müdürlüğü tarafından Türkiye Satranç Federasyonu ve Ana Sponsoru Türkiye İş Bankası'nın katkılarıyla düzenlenen Okul Sporları Satranç Türkiye Birinciliği, Kütahya Yeni Spor Salonu'nda başladı.

Satranç Türkiye Birinciliği açılış töreni; Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Sadık Ölçen, Kütahya İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Başyiğit, Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Müdürü Bülent Yumuşaker, Türkiye İş Bankası Kurumsal İletişim Birim Müdürü Müge Ören, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Yönetim Kurulu Üyesi Özgür Solakoğlu, Kütahya Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürleri, TSF Kütahya İl Temsilcisi İbrahim Okursoy, antrenörler, öğretmenler, veliler ve sporcuların katılımıyla, büyük bir coşkuyla gerçekleşti.

TSF Başkanı Gülkız Tulay, satrancın çocukların hem sosyal hem de eğitim hayatlarına sayısız kazanımlar katan son derece önemli bir spor olduğunu, bu yüzden satrancın okullarda yaygınlaştırılması için çok sayıda faaliyet ve proje ürettiklerini belirtti.

Tulay konuşmasına şöyle devam etti:

"Türkiye Satranç Federasyonu olarak bugün lisanslı sporcu sayısı ile tüm spor branşlarını geride bırakmanın gururunu yaşıyoruz. 2012 yılında 189 bin olan lisanslı sporcu sayısı, bugün 860 binlere dayandı. Ana sponsorumuz Türkiye İş Bankası ile yürüttüğümüz proje gereği 20 bini aşkın okulda satranç sınıfları açtık ve açmaya da devam ediyoruz. Okullarda ve birçok platformda yürüttüğümüz projelerle, Türkiye'nin 81 ilinden usta sporcular yetiştiriyor, onların başarı hikayelerine büyük bir gururla şahitlik ediyoruz."

Okul sporları Satranç Türkiye Birinciliğinde yarışmaya hak kazanan tüm takımlara başarı dileklerini ileten Tulay, organizasyonun hayata geçmesi için destek olan Kütahya Valiliğine, Spor Genel Müdürlüğüne, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğüne ve Türkiye İş Bankası'na teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Vali Nayir: "İlk kez bu kadar coşkulu ve yüksek katılım gördüm"

Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayir ise Kütahya Yeni Spor Salonu'nu hizmete sunulduğundan beri ilk kez bu kadar coşkulu ve yüksek katılımlı gördüğünü belirtti ve bu sportif coşkuya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Nayir, satrancın ülkemiz geleceği için son derece önemli bir spor olduğunu belirttiği konuşmasında, "Hayat da satranç gibidir. Yarınlarımızı sağlam temeller üzerine kurmamız, bugün yapacağımız güçlü hamlelerle mümkün olacaktır" ifadelerini kullandı.

48 ilden 116 takım ve 593 sporcunun zirve yarışında ilk tur protokol üyelerinin sembolik açılış hamlelerinin ardından başladı. Müthiş bir heyecana sahne olacak final yarışı boyunca öğrenci, öğretmen ve tüm katılımcılar sosyal medya hesapları üzerinden yapacağı paylaşımları #SatrançFinalleri etiketi ile yapacaklar.

Tüm takımlarımıza ve sporcularımıza başarılar diliyoruz. - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Ahmet Hamdi Nayir Kütahya Ören Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title