Haberler

Oğlunun Ölümünde Kusuru Bulunandan Şikayetçi Olmadı

Güncelleme:

Çalıştığı plastik fabrikasında enjeksiyon makinesine başı sıkışması sonucu ölen çocuğun babası, şikayetini geri çekti.

Okul masraflarını karşılamak için çalıştığı plastik fabrikasında enjeksiyon makinesine başı sıkışması sonucu ölen 13 yaşındaki çocuğun ölümüyle ilgili 'kusurlu' bulunarak tutuklanan işyeri sahibinin yargılanmasına devam edildi.

'Gerekli işyeri güvenlikleri alınmadan ve çocuğu sigortasız bir şekilde iki ay çalıştırdığı' iddiasıyla hakkında 'Taksirle ölüme neden olma' suçundan 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan şüpheli, Adana 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde ikinci duruşmaya çıktı. İlk duruşmada, 'Olayı görmedim. Sanık ile oğlu Ahmet'in işe alımı ve yaşı konusunda görüşmedim. Ahmet'in çalışma sürecinde il dışındaydım. Seyyar satıcıyım, haberim olmamıştır.' diyerek, şüpheliden 'şikayetçi' olan çocuğun babası şikayetini geri çekti. Baba, "Bir diyeceğim yoktur, şikayetçi değilim." dedi.

Mahkeme başkanı bilirkişinin iş kazasına neden olan plastik enjeksiyon makinesine ilişkin raporu okudu. Raporda, "Makinenin gerekli çitinin bulunmadığı, üzerinde veya yakında kullanma talimatının yer almadığı, tehlike işareti veya uyarıcı levhaların olmadığı, makinenin bakımsız ve yıpranmış, ön kısmında kapak altında yer alan emniyet kilidi; swiç üzerinde gerekli koruma ve muhafazanın konulmadığı, makinenin çalıştırılması esnasında ön kapağının açıldığı, emniyet kilidi swiç kapandığı halde çalıştığı tespit edildi. Oysa kapak açıldığında makinenin otomatik olarak devre dışı kalması gerekirdi. Ancak makinenin çalıştığı görüldü. Enjeksiyon makinesinin bu şartlarda çalıştırılmasının teknik olarak sakıncalı ve tehlike arz ettiği kanaatindeyim." görüşüne yer verildi.

Süpheli, savunmasında sporcu olduğunu ve Haziran ayında yapılacak kickboks maçlarına katılmak için tahliyesini istedi. Bilirkişi raporundaki tespitler için ise, şüpheli, piyasada çok farklı enjeksiyon makinelerinin bulunduğunu gücünün ancak bunu almaya yettiğini kaydetti. Şüpheli, ilk celsede ise şunları söylemişti: "Kazadan 2 ay önce işyerime fırça satan bir kişi geldi. Kendisine iş teklif ettim. O da kendisinin çalışmayacağını, kardeşim veya yeğenim diyerek, Ahmet Yıldız'ı önerdi. Ertesi gün Yıldız geldi. Yaşı küçüktü, kendisine 'hem okul, hem iş nasıl olacak' dedim. Yaşının 16, babasının iflas ettiğini ve mutlaka çalışması gerektiğini söyledi. Bende dayanamayarak işe aldım. Haftada beş gün öğleden sonra işe geliyordu. Olay günü Ahmet makinenin kapanmadığını görünce işi aracın içinden almak için uzanmış. Ben o sırada bunu görmedim. Makine insansız malzeme konduğu zaman otomatik olarak çalışan, hammaddesi bitince durur. Ancak bazen içinde iş kalır. O zaman çalışmayı durdurur. Normalde bu şekilde Ahmet bize bilgi verirdi. Bu kez kendi içerisinden işi almaya kalkışmış. Bu şekilde bir kaza olmasını istemezdim." Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın avukatı aracıyla takip ettiği davaya Ankara'dan gelen ve çocuk işçiliği ile mücadele eden bir derneğe üye avukatlarda katılmak istedi. Ölen çocuğun ailesinin avukatları da müvekkilleri ile şüphelinin anlaştığını ve maddi–manevi zararlarının giderildiğini ifade etti. Bilirkişi raporuna itiraz eden şüphelinin avukatı ise, 3 kişilik heyetten rapor aldırılmasını talep etti. Mahkeme başkanı, dosyanın Ankara Nöbetçi Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilerek iş güvenliğinden oluşan üç kişilik bilirkişi heyetince incelenmesini ve şüphelinin tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

BABA: O KİŞİ DE BÖYLE OLMASINI İSTEMEZDİ

Mahkeme sonrası basın mensuplarının sorularını cevaplayan Ahmet'in babası, "Oğlumu Allah verdi, Allah aldı. Eceli, kaderi öyledir. Yapılacak bir şey veya kimseye düşmanlığımız yoktur. Allah'ın emrine ne diyebilirim. Bir şey diyemem. Allah'ımdan sabır diliyorum. Şikayeti değilim. Allah onun işini gücünü rast getirsin. Kesinlikle o kişi de böyle olmasını istemezdi." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

İsrailli temsilci, Birleşmiş Milletler'in Filistin kararını imha makinesine attı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

Kürt kökenli vatandaşlarla yapılan ankette çarpıcı sonuçlar! Listede Demirtaş ve İmamoğlu yarışı var

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title