Haberler

Oftaş Lig A'ya Düşürülebilir

Futbol Federasyonu Eski Başkanı Levent Bıçakçı "Oftaş'ın, G.birliği ile Bir Bağı Tespit Edilirse, Hukuk Tarafından Küme Düşürülebilir" Dedi.

Futbol Federasyonu eski başkanı Levent Bıçakçı "Oftaş'ın, G.Birliği ile bir bağı tespit edilirse, hukuk tarafından küme düşürülebilir" dedi.

Daha önce Türkiye 1. Ligi'nde Bursa spor'da buna benzer bir olayın yaşandığını ifade eden Bıçakcı, "Yıllar önce Bursa spor'un 2. Lig'de oynayan B takımı 1. Lig'e çıkmış fakat federasyon bunu tescil etmemişti. G.Birliği Oftaş'ın durumu da buna benziyor. Aşağı yukarı aynı durum. Oftaş'ın tüzel kişiliğinde G.Birliği Başkanı İlhan Cavcav'ın ya da diğer yönetim kurulu üyelerinin bağlantısı saptanırsa hukuken bir ihlal söz konusu olur. Cavcav ya da herhangi bir üye daha önce oradaki yönetimde bulunmuş mu? Bunların iyi araştırılması lazım. Futbolculara da bakmak lazım. Ücretsiz olarak Oftaş'a gönderilmişler mi? Eğer federasyon böyle bir yanlışı bulursa OFTAŞ'ın Süper Lig'de oynaması mümkün olmaz." diye konuştu. Malatya spor'un itirazında haklı olduğunu ifade eden Bıçakcı, "Ancak G.Birliği OFTAŞ'ın da ortada bir başarısı var. Hukukun üstünlüğüne güvenmek lazım. Eğer böyle bir ilişki yoksa Gençlerbirliği OFTAŞ'ın Süper Lig'de oynaması hakkıdır." yorumunu yaptı.

CHP Malatya Milletvekili Ferit Mevlüt Aslanoğlu da Gençlerbirliği OFTAŞ Spor'un Süper Lig'de mücadele eden Gençlerbirliği Kulübü tarafından yönetildiğini, iki kulübün tüzel kişilikleri ayrı ayrı da olsa ekonomik olarak Gençlerbirliği Kulübü'nün maddi desteğiyle Türk Telekom Lig A'da yer aldığını belirtti. Aslanoğlu, "Önümüzdeki süreçte Süper Lig'de önemli sorunların doğmasına yol açacaktır. Daha önceki yıllarda Bursa- spor örneği yaşanmış ve Bursaspor iki takımla Süper Lig'de yer almamıştır. 3813 sayılı Futbol Federasyonu kuruluş ve görevleri hakkındaki kanun uyarınca çıkartılan ana statü ve yönetmeliklerde açıkça, Futbol Federasyonu'nun görev ve sorumlulukları belirlenmiştir." diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title