Haberler

Odü İçin Fındıktan Binde 1 Kesinti Önerisi

Ordu Üniversitesi (Odü) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun Katılımıyla Ünye İlçesinde Yapılan Toplantıda, Üniversite İçin Fındıktan Binde 1 Oranda Kesinti Yapılması Önerisi Gündeme Getirildi.

Ordu Üniversitesi (ODÜ) Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu'nun katılımıyla Ünye ilçesinde yapılan toplantıda, üniversite için fındıktan binde 1 oranda kesinti yapılması önerisi gündeme getirildi.

Ünye Ticaret Borsası'nda Ordu Üniversitesi'nin geleceğiyle ilgili bir toplantı yapıldı. Toplantıya Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Kaymakam Dr. Osman Günaydın, Belediye Başkanı Ahmet Arpacıoğlu, Borsa Başkanı Osman Atik, Ticaret Odası Başkanı İsmail Hakkı Kara, sivil toplum kuruluşları başkanları katıldı.

Toplantıda konuşan Ünye Ticaret Borsası Başkanı Osman Atik, fındıktan binde 1 oranında bir kesinti yapılarak, Ordu Üniversitesi'ne gelir aktarılması fikrinin önemine değindi ve herkesin bir miktar katkıda bulunarak Ordu Üniversitesi'nin geleceğine ışık tutması gerektiğini söyledi.

Ünye Kültür ve Eğitim Dayanışma Derneği Başkanı Reşit Erol ise konuşmasında, öncelikli işlerinin Ünye İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nin bulunduğu kompleksi, tarım kredi kooperatifinden Ordu Üniversitesi bünyesine katmak olduğunu ifade etti. Erol ayrıca, meslek yüksekokulunun önemine değinerek, 2 yıldan bu yana başarılamayan yüksekokulun bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, yönetim kurulunu geçen hafta toplayarak Ünye Meslek Yüksek Okulu'na 6 öğretim görevlisi verilmesi için YÖK'e gönderdiğini ve kendi üzerine düşeni yaptığını açıkladı. Rektör Kefelioğlu ayrıca, Ünye'de hangi bölümlerin açılması gerektiğiyle ilgili çalışmanın önümüzdeki hafta bitirilerek bölümün açılması ve öğrenci alınması için YÖK'e yazı yazacağını dile getirdi.

Ordu'nun makus talihini yenmesi için karşısında Ordu Üniversitesi gibi bir şansı olduğunun altını çizen Kefelioğlu, Ordulular'ın bu şansı iyi değerlendirerek, maddi ve manevi desteği vermesi gerektiğine işaret etti. Kefelioğlu ayrıca, "Türkiye'de hiçbir ilçede fakülte yok iken Ünye'de var. Bunun yanında binası da gayet güzel. Bu değeri iyi bildiğinizden eminim ama hepimizin öncelikle merkezi güçlendirmemiz gerekiyor" dedi.

(HA-SA-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title