Haberler

Oda Tv Davası

İstanbul 16.Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde görülmesine başlanan Odatv davası duruşmasında, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından ara verildi.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde sabah saatlerinde görülmesine başlanan Odatv davası duruşmasında, sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından ara verildi.

Duruşmada çapraz sorgusuna geçilen Barış Terkoğlu, 21 Haziran'da ilk kez hakim karşısına çıkacak olan Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'ye değinerek savunmasını yaptı. Terkoğlu, "Cübbeli Hocaya sormuşlar şimdi mi kötü, 28 Şubat süreci mi kötü diye. Cübbeli Hoca bir süre ellerini iki yana açarak düşünmüş ve daha sonra -28 Şubat'ta yaptıklarımdan, şimdi ise yapamadıklarımdan yargılanıyorum- demiş" ifadelerini kullandı. Bu sözler, salonda gülüşmelere yol açtı.

Duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan Hanefi Avcı, "Haliçte Yaşayan Simonlar" kitabından, yayınladığı ana kadar Odatv çalışanlarının bilgisi olmadığını söyledi. Savunması sırasında bilgisayarlarda dosya oluşturulması, dosya gönderilmesi ve virüs ile dosya gönderilmesi konularıyla ilgili bilgi aktaran Avcı, yazdığı kitabın yayınevine nasıl gönderildiği konusunda yayınevinin bilgisayarlarının incelenmesini talep etti. Kitabın Ergenekon tarafından yazdırıldığının iddia edildiğini kaydeden Avcı, "Benim kitabım yayınlanıncaya kadar Odatv çalışanlarının haberi yoktu" dedi.

Örgütlere yardım ettiği iddialarıyla yargılandığını söyleyen Avcı, "Ergenekon, Devrimci Karargah ve PKK terör örgütlerine yardım etmekle yargılanıyorum. Benim ve emniyette yetiştirdiğim, birlikte çalıştığım kişilerin sol örgütlere, Ergenekon gibi yapılara yardım etmesi söz konusu olamaz" diyerek savunmasını tamamladı.

Duruşmada ifade veren tutuklu sanıklardan Müyesser Yıldız ise, 16 aydan beri tutuklu olduğunu, tutukluluk gerekçesinde delillerin toplanmamasının gösterildiğini ifade etti. Yıldız, Odatv davasının Ergenekon davası ile birleştirilme ihtimali ile ilgili, "Odatv davası, Ergenekon davası yerine Cübbeli Ahmet Hoca davasıyla birleştirilsin. Bu davanın hiç olmazsa bir başı var. Öbür taraftaki davada ise başı sonu belli değil. Hep, 'tutukluluğun devamına' dediğinize göre, bizi çok seviyorsunuz, ayrılmak istemiyorsunuz anlaşılan. Böylece ayrılmamış da oluruz" diye konuştu.

Sanık ve avukatların konuşmalarının ardından talepler alındı. Savcı, TÜBİTAK'tan istenilen raporun beklendiğini ifade ederek, sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini talep etti.

Mahkeme, karar vermek üzere ara verdi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Mahmut Ünlü Barış Terkoğlu Hanefi Avcı İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Adana Demirspor Galatasaray maçı CANLI izle! 26 Nisan Adana Demirspor GS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Mesut Komiser döndü mü? Şevket Çoruh Arka Sokaklar'a geri döndü mü? Indiana Pacers vs Milwaukee Bucks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 27 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Gaddar 65. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Kızılcık Şerbeti 61. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 673. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Ateş Kuşları 53. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kara Ağaç Destanı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 26 Nisan Kara Ağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title