Haberler

Nusaybin'de Eğitim-Sen Açıklaması

Sen Mardin'in Nusaybin ilçesinde basın açıklaması yaptı.

Eğitim-Sen Nusaybin Temsilcisi Abdullah Gökçe, Barış Parkı'nda düzenlenen basın açıklamasında, seçimlere gidilirken YSK'nın veto kararına imza atanların şimdi de rekor oy alarak milletvekili seçilen Hatip Dicle'nin milletvekilliğini oy birliğiyle düşürdüklerini savundu.

Seçilmiş ve mazbatasını almış bir parlamenterin halkın iradesiyle seçilmiş bir parlamenter olduğunu kaydeden Gökçe, şöyle dedi:

"YSK'nın bu kararı oluşacak barış girişimlerine vurulan bir darbe alarak görüyor, aynı zamanda demokratik anayasal çözüm sürecine müdahale olarak değerlendiriyoruz. Eğer bu ülkede kaos istenmiyorsa, çatışmalı ortamın bitirilmesi isteniyorsa, barışın sağlanmasına yönelik adımlar isteniyorsa ve Türkiye'nin demokratik bir hukuk devletine evrilmek isteniyorsa bu alınmış yanlış kararı acilen düzeltmeleri gerektiğini buradan vurguluyoruz.

Her bir operasyon ve baskı yeni sorun, gerginlik ve çatışma demektir. Tüm yurttaşlar güven içinde yaşamak, yarınından emin olmak hakkına sahiptir. Ortamı daha fazla germek kimsenin hayrına değildir. Siyasi iktidarı yıllardır uyguladığı ekonomik ve siyasi politikalardan hoşnut olmayan, eleştiren ve muhalefet eden kesimlere karşı tahammüllü olmaya çağırıyoruz. Demokratik hak ve özgürlükleri genişletecek, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl yollarla çözümünü esas alacak, ifade ve örgütlenme özgürlüğü önündeki engelleri kaldıracak adımlar atılmalıdır. "

- MARDİN

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title