Haberler

Nürnberg: Avrupa'nın En Büyük Otomotiv Sendikasından Türkiye'ye Ziyaret

Almanya'nın En Büyük Sendikalarından Ig Metall'in, Türk Sendikalarıyla Tanışmak ve Bağlantılarını Güçlendirmek İçin "Avrupa Birliği (AB) Adayı" Türkiye'ye Bir Heyet Göndereceği Bildirildi. Heyette Başkan Olarak Görevlendirilen Sendikacı Zekeriya Kolu, Ön Hazırlıkları Yapmak İçin Türkiye'ye Gidecek.

Almanya'nın en büyük sendikalarından IG Metall'in, Türk sendikalarıyla tanışmak ve bağlantılarını güçlendirmek için "Avrupa Birliği (AB) adayı" Türkiye'ye bir heyet göndereceği bildirildi. Heyette başkan olarak görevlendirilen sendikacı Zekeriya Kolu, ön hazırlıkları yapmak için Türkiye'ye gidecek.

12 kişilik heyetin Türkiye ziyareti için hazırlıklara başlayan Zekeriya Kolu, IG Metall Sendikası üyelerine seminer ve ders verecek. Ön hazırlıklar için Türkiye'ye gelecek olan Kolu ve heyeti, Türkiye'de bir çok makamı ziyaret edecek. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'yla (DİSK) bağlantı kuracak olan IG Metall Sendikası, daha sonra İstanbul Üniversitesi'ni ziyaret edecek.

Kültürel geziler de düzenlemeyi planlayan heyet başkanı Zekeriya Kolu, "Sendika olarak ziyaretimizin en büyük hedefi, Türkiye'de sendikaların ne gibi çalışmalar yaptıklarını ve işçilerin hangi şartlarda nasıl bir hayat sürdürdüklerini görmek" dedi.

IG Metall, Avrupa'da demir-çelik ve otomotiv sektörünün en büyük sendikası konumunda bulunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title