Haberler

Numan Kurtulmuş'tan "Terör" Yorumu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr.Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşadığı terör sorunu ve çözümüyle ilgili, "Kimisi terör sorununun çözmesini istiyormuş gibi davranıp aslında bu sorunun devam etmesini istiyor."

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Türkiye'nin yaşadığı terör sorunu ve çözümüyle ilgili, "Kimisi terör sorununun çözmesini istiyormuş gibi davranıp aslında bu sorunun devam etmesini istiyor. Kimisi buradan bir siyasi olaylar oluşturmaya çalışıyor. Açıkça söylüyorum. Burada ne siyasi mesele vardır ne siyasi rant vardır" dedi.

Esenler Belediyesi ve Yıldız Teknik Üniversitesi tarafından hayata geçirilen Esnaf Üniversitesi'nin ilk mezun törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin karanlık, çetrefilli, kötü şartların içerisinden geçerek bu zamanlara

geldiğini belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, "Türkiye sadece çok partili siyasi hayatımızın olduğu 1946'dan bu yana değil, meşrutiyetten bu yana son derce zor süreçleri kat ederek geldi. Bu süreçlerin içerisinde derin karanlık uzun bir tüneli geçmiş ve buralara gelmiş olduk. Buranın içerisinde tepeden inme yaşam tarzını düşüncelerini kılık kıyafetini değiştirme gibi bir proje, tepeden inme bir modelleştirme projesi uygulandı. Bu projenin içerisinde ta iktidar terakki döneminden başlayarak bir sürü darbelerle geçirildi. Bunların bir tanesini de 1997'de yaşadık" dedi.

"BU MEMLEKETTE BİRÇOK FAİLİ MEÇHUL SİYASİ OLAYLAR ORTAYA ÇIKTI"

Türkiye'de halkın oylarıyla seçilmiş olan başbakanın idam edildiğini hatırlatan Numan Kurtulmuş, "Bazı kişilerin altlarından zorla koltukları alındı. Bu memlekette geçtiğimiz süreçte bir sürü siyasi suikastlar yaşandı. Bu memlekette Muarem Aksoy'dan, Uğur Mumcu'dan Hrank Dink'e kadar birçok siyasi suikastlar oldu. Bu memlekette birçok fali meçhul siyasi olaylar ortaya çıktı. 10 binin üzerinde Türkiye'de faali meçhul cinayetin olduğu tahmin ediliyor. Bazı insanlar ortadan kayboldu. Birkaç gün önce Berfo Ana diye 90 yaşındaki anamız, 12 Eylül zindanlarında kaybolduğunu zannettiği oğlunu bütün ömrü boyunca aradı. Oğlunun canlısını bulamadığı gibi kemiklerini de bulamadı. Türkiye bu süreçlerden geçti" diye konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'deki 19-20 yaşındaki kız çocuklarının karşısında dikilerek üniversiteye başörtüsüyle giremezsin diye işkence hanelerde psikolojik işkencelerden, ikna donanımlarından geçildiğini de sözlerine ekledi.

"291 MİLYAR DOLAR MİLLETİN PARASI HORTUMLANDI"

Milletin parasının hortumlandığını belirten Kurtulmuş, "Türkiye'de bütün bunların ötesinde sadece 28 Şubat'ta 291 milyar dolar milletin parası hortumlandı. Birtakım alicengiz oyunlarıyla milleti irticaiye karşı bir takım kışkırtmalara sokarak

kasaları doldurdular bankaları hortumladılar, bankaları boşalttılar. Türkiye böyle bir süreçten geçti" dedi.

Eski Cumhurbaşkanlarından Turgut Özal'ın şaibeli bir şekilde öldüğünü ifade eden Numan Kurtulmuş, "Bu ülkenin cumhurbaşkanı Turgut Özal, aktif olarak Cumhurbaşkanlığı görevindeyken,

vücudu zehirlendi mi? Zehirlenmedi mi? diye şaibeli bir şekilde öldü. Bu kadar yıl sonra yapılan otopsi raporunda bu kadar zehir vardır ama tam bir sonuç alınamadı. Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümü de hala nasıl öldüğü bilinmiyor. Eşref Bitlis Paşa'nın dosyası zaman aşımına uğradı diye kapatıldı. Bir sürü ne olduğu belli olmayan kazalar dönüm noktaları oldu" diye konuştu.

Türkiye'nin çok büyük olaylardan geçtiğini söyleyen Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu memlekette 8 tanesi 1960'dan önce 58 tanesi de 1960 yılından sonra olmak üzere birçok parti kapatıldı. En sonda 2007 yılında AK Parti hakkında kapatılma davası açıldı. İş direkten döndü. 28 Şubat'tan sonra Ergenekon'larla Balyoz'larla bu millete karşı halka bir sürü operasyonlar yapıldı. Bunu geldiğimiz yeri iyi bilmek kadir kıymetini iyi tanımamız için söylüyorum. Türkiye bu zor karanlık uzun denizlerden geçti.

Bu denizler sadece uzun ve karanlık olsa başımızın üstünde yeri vardı. Ama bu denizlerin içinde çukurlarda vardı."

TÜRKİYE'DE ARTIK ÜÇ TANE OK İŞARETİ VAR

"Bundan sonra yeni tüneller var ve gideceğimiz yerde 3 tane ok işareti vardır" diyen Numan Kurtulmuş, "Bunlardan bir tanesi yeni Türkiye. Yeni anayasasıyla sadece haklin eğemem olduğu yeni bir Türkiye inşa edeceğiz. İkincisi ise güçlü Türkiye, Türkiye'nin mutlaka güçlü olması lazım. Üçüncüsü ise birlikteliktir" dedi.

Kurtulmuş sözlerini şöyle tamamladı:

"30 kusur senedir Türkiye'de terör devam ediyor. Sanmayın ki, PKK'nın birkaç bin militanından ibaret değildir terör işi. Eğer öyle bir şey olsaydı. Bir tarafta birkaç bin kişi bir tarafta bir zamanlar bir milyonluk Türk Silahlı Kuvvetleri. 50 bin kere bu iş biterdi. Bunun arkasında hangi ülkelerin ne lojistik destekleri ne siyasi destekleri, ne ekonomik destekleri oldu ayan beyan ortadır. 30 küsür yıldır bu iş sürmesine rağmen çocuklar arasında sen Türksün, sen Kürtsün diye birbirlerine yan gözle bakmadılar. Bu milletin çocukları arasında bir iç savaş olmadı. Şimdi bir iç savaş sona eriyor, bir iç savaş sağlıyor değiliz. Bu fitneyi ortadan kaldırmak içinde büyük çalışmalar yapıyoruz. Çünkü hepimiz aynı medeniyetin çocuklarıyız. Bunları gerçekleştirirken de bir takım provokasyonlar olacaktır ama bunlara hiçbir pirim vermeyeceğiz. Bütün siyasetçiler elini vicdanına koysun şu soruya cevap versin:

Biz gerçekten bu sorunu çözmek istiyor muyuz istemiyor muyuz? Kimisi bu sorunun çözmesini istiyormuş gibi davranıp aslında bu sorunun devam etmesini istiyor. Kimisi buradan bir siyasi olaylar oluşturmaya çalışıyor. Açıkça söylüyorum. Burada ne siyasi mesele vardır ne siyasi rant vardır." - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Numan kurtulmuş Ak Parti Esenler Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title