Haberler

Nil Demirkazık 'Sayın Öcalan' İfadesi Verdi

Bir Süre Önce Batman'ın Yerel Bir Gazetesinde 'Janset' İsimli Köşesinde Terörist Başı İçin 'Sayın Öcalan' Kelimesini Kullandığı Gerekçesiyle Ünlü Antikacı Nil Demirkazık, Cumhuriyet Başsavcılığı'na İfade Vermek Üzere Batman'a Geldi.

Bir süre önce Batman'ın yerel bir gazetesinde 'Janset' isimli köşesinde terörist başı için 'Sayın Öcalan' kelimesini kullandığı gerekçesiyle ünlü antikacı Nil Demirkazık, Cumhuriyet Başsavcılığı'na ifade vermek üzere Batman'a geldi.

Batman Adliyesi'nde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Demirkazık, 'Sayın Öcalan' kelimesinin Türkiye için bir tehlike oluşturmadığını ileri sürdü. Bu kelimenin Türkiye'nin ulusal çıkarlarına da aykırı olmadığını iddia eden Demirkazık,"Eğer 'Sayın Öcalan' kelimesinin Kürt sorununu çözeceğine inansam, Kürt halkının kimlik sorununu çözeceğine inansam, içeride de olmayı memnuniyetle kabul edebilirim" dedi.

Türkiye'nin ulusal çıkarlarının artık Kürt sorununun görmezden gelinmesine karşı olduğunu vurgulayan Demirkazık, şöyle konuştu: "Bu kadar çok yargılananlar, ceza alan kişilerin hepsi eğer 'Sayın Öcalan' dedikleri için yargılanıyorlarsa, bu Türkiye'nin ayıbıdır. Türkiye'nin en kısa zamanda Kürt sorununu çözmesi gerekiyor. Bu tür boş ve saçma cezalarla, yargılamalarla hiçbir yere gidilemez. Bu sorunu çözmeye değil, daha da derinleştirmeye yönelik bir davranıştır. Ben buna inanıyorum. Çıkacak her türlü karara saygılıyım".

Demirkazık'ın Batman Adliyesi'nde ifade verdikten sonra, çıkışta basın mensuplarına yaptığı açıklamaların aynısını savcıya da yaptığını ve bunun düşünce özgürlüğü olduğunu belirtti.

(ZG-FA-GS-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title