Haberler

Niğde'de Köy Bazlı Yatırım Programı Başladı

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın Başvuru Sürecinin Başladığını Belirterek, Çiftçilere 50 ile 350 Bin YTL Arasında Hibe Desteği Sağlanacağını İfade Etti.

Niğde Tarım İl Müdürü Cemil Usanmaz, Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın başvuru sürecinin başladığını belirterek, çiftçilere 50 ile 350 bin YTL arasında hibe desteği sağlanacağını ifade etti.

Köy Bazlı Katılımcı Yatırım Programı'nın tanıtımı Sungurbey Kültür Merkezi'nde yapıldı. Programın 3'ncü etabı olan hibe desteklemelerinin, tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi ve makine ve ekipman alımlarının desteklenmesi olmak üzere iki ayrı yönetmelik doğrultusunda uygulanacağını belirten Tarım İl Müdürü Usanmaz, “2007 yılı içinde uygulanacak olan üçüncü etap kapsamında, ekonomik yatırımlara yönelik, bireysel ve grup başvuruların değerlendirilmesi yapılacak. Tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, ambalajlanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerin yapımı, faal veya üretime yeni girecek tesislerin kapasite artırımı, önceden başlamış, yarım kalmış veya kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımlar ile alternatif enerji kaynakları kullanan seraların yapımına yönelik yatırım teklifleri kabul edilecek” dedi.

Bu grupta hibe desteği almaya hak kazanan projelere, bireysel başvurularda proje toplam tutarı 50 bin YTL'yi, grup başvurularında ise 350 bin YTL'yi geçmemek kaydıyla yüzde 50 oranında hibe desteği yapılacağını vurguladı.

(TA-FM)

27.04.2007 20:03 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title