Haberler

Niğde'de Dağcılık Tanıtım Kampı

Niğde Dağcılık İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Dağcılık Tanıtım Kampı" başladı.

Niğde Dağcılık İl Temsilciliği tarafından düzenlenen "Dağcılık Tanıtım Kampı" başladı.

Demirkazık Mümtaz Çankaya Dağ ve Kayak Evi'ndeki kampta, Dağcılık İl Temsilcisi Şahap Eryılmaz'ın yönetiminde, dağcılık, kampçılık, çadır kurma, dağcılık malzemeleri, temel kaya tırmanış teknikleri, doğa yürüyüşü, çadırda geceleme, çevre ve doğayı koruma konularında bilgiler veriliyor.

Dağcılıkla ilgili hiçbir faaliyete katılmamış kişilere yönelik düzenlenen kampa, yaşları 8 ila 17 arasında değişen 5'i kız 17 kişi katılıyor.

Eryılmaz, yaptığı açıklamada, kampta dağcılıkla ilgili temel bilgileri vermeye çalışacaklarını söyledi.

İnsanların dağcılığa ilişkin bakış açılarının değiştirilmesi gerektiğini belirten Eryılmaz, İran'da dağcılığın milli spor, Avrupa'da da yaşamının bir parçası olduğuna dikkati çekti.

Eryılmaz, Türkiye'de ise dağlara giden insanlara karşı olumsuz algı olduğunu savunarak, "Bu da insanların dağcılık sporunu yeterince tanımadıklarından kaynaklanıyor." dedi.

Türkiye Dağcılık Federasyonu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Çamardı Kaymakamlığı ve Çamardı Belediyesinin kendilerine destek verdiğini dile getiren Eryılmaz, tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür etti.

Kampa 8 yaşındaki kızı ile katılan Mücahit Ok da "Hem dağcılık sporunu yapmak hem de yaşadığımız coğrafyayı en iyi şekilde öğrenmek için bu programa katıldık. Kızım dağcılık sporuna çok meraklı. Hem tatili değerlendiriyoruz hem de stres atıyoruz." diye konuştu.

Asya Sultan Ok (8) ise kimsenin gidemediği yerlere ayak basmak için dağcı olmayı istediğini belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Çamardı Çankaya Niğde Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title