Haberler

Nevşehir: Hakim ve Savcılara Eğitim Semineri

Adalet Bakanlığı Tarafından Hakim ve Savcılara Yönelik Düzenlenen Eğitim Semineri Nevşehir'de Başladı.

Adalet Bakanlığı tarafından hakim ve savcılara yönelik düzenlenen eğitim semineri Nevşehir'de başladı.

Adalet Bakanlığı Eğitim Daire Başkanlığı ve Teftiş Kurulu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve Türk Ceza Kanunu'ndaki yeni değişiklikleri öngören eğitim semineri Kapadokya Dedeman Otel'de başladı. 5 gün sürecek olan seminere Türkiye'nin çeşitli illerinden 190 hakim, savcı ve müfettiş katılıyor.

Toplantının açılışında konuşan Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, düzenlenen eğitim seminerinde ayrıca yıl içerisinde yapılan teftişlerde görülen aksaklıkların ele alınacağını söyledi. Seminer boyunca hakim ve savcıların uygulamalarda yaşanan sıkıntılar ile ilgili görüş ve önerilerini de ortaya koyacaklarını kaydeden Can, "Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı olarak 2 yılda bir cezaevlerine, adliyelere, icralar ve barolara yönelik denetimler yapıyoruz. Her yıl bu denetim sonunda bir değerlendirme toplantısı gerçekleştirilerek yıl içerisinde gördüğümüz aksaklıkları belirleyerek, yeni programı yaparken bunları dikkate alıyoruz. Birde Teftiş Kurulu'nun Türkiye genelinde uygulama birliğini sağlamak görevi var. Türkiye'nin her yerindeki adliyelerde aynı konunun aynı şekilde ele alınması için uygulama birliğini sağlıyoruz. Bu konu içinde yaşanan sorunlar ve tavsiyeler için değerlendirme toplantıları yapıyoruz" dedi.

Adalet Bakanlığı Eğitim Daire Başkanı Özcan Avcı ise, Türkiye'de son yıllarda çok kapsamlı bir yargı reformunun yaşandığını ve bununla birlikte hakim ve savcılara yönelik eğitim ve değerlendirme toplantılarına ağırlık verdiklerini söyledi.

Bugüne kadar yeni Türk Ceza Kanunu hakkında hakim ve savcılara yönelik olarak 56 eğitim semineri düzenlediklerini vurgulayan Avcı, "Ülkemiz son yıllarda çok kapsamlı bir yargı reformu süreci yaşamakta.Bu kapsamda AB uyum süreci içerisinde getirilen bir takım zorunluluklarla birlikte bazı yasal değişiklikler yapılmakta. Buda çok kapsamlı bir mevzuat değişikliğini gündeme getirmekte. Ceza hukuku ile ilgili olarak ceza kanunu, ceza mahkemesi kanunu ve cezanın infazı hakkındaki kanun baştan sona değiştirildi. Bu çerçevede bütün bu değişikle yepyeni bir sistem oluştu. Biz bu sistemi uygulayıcı hakim ve savcılara tanıtmak amacıyla yasanın yürürlüğe girmesinden önce eğitim seminerleri düzenlemeye başladık. Daha sonra yasa yürürlüğe girdi ve bizlerde daha önce seminerlere katılan hakim ve savcılara yönelik uygulama sürecinde ne gibi aksaklıklar yaşandı, ne gibi sorunlar oluştu ve bunların çözüm önerilerinin neler olacağı konusunda tekrar seminerler düzenlemeye başladık" diye konuştu.

(MÖZ-ŞA-ŞA-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title