Haberler

Nevruz Öncesi Gerilim Uyarısı

Emek ve Meslek Örgütlerinin Başkanları Yaklaşan Nevruz Öncesi Bilinçli Bir Şekilde Gerilim Yaratıldığını İleri Sürdüler.

KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TTB Başkanı Gencay Gürsoy ve Türk Diş Hekimleri Birliği Başkanı Celal Korkut Yıldırım, yaklaşan Nevruz öncesi, Türkiye'de bilinçli bir şekilde gerginliğin tırmandırıldığını ileri sürdüler.

KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği başkanları Nevruz nedeniyle ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada, son aylarda Özgür Gündem gazatesinin defalarca kapatıldığı, DTP yöneticileri hakkında konuşmalarından dolayı cezai kovuşturmalar başlatıldığı, kimi DTP il başkanlarının tutuklandığı ve son olarak İstanbul'da Nevruz bayramının yasaklandığı anımsatılarak, bunların "demokrasi ile bağdaşmayacak tutumlar" olduğu belirtildi.

Yasaklamalar ve baskılarla hiçbir çözüme ulaşılamayacağının ifade edildiği açıklamada, "Demokrasi ve özgürlüklerin önüne çekilen her set, şiddeti ve kaosu beraberinde getirmektedir. Dolayısıyla ülkemizdeki bu gerilimi dindirmenin ilk koşulu anti-demokratik uygulamaların derhal terk edilmesidir" denildi.

Açıklamada, Kürt sorununda yıllardır yaşanan çözümsüzlüğün bir sonucu olarak ortaya "tıkanıklık" çıktığı ileri sürülerek, "bu tıkanıklığın ancak demokrasinin, özgürlüklerin ve insan haklarının genişletilmesi ve geliştirilmesiyle aşılabileceği" tespiti yapıldı.

"Kürt sorunu ülkemizin demokrasi sorunudur" denilen açıklamada, Nevruz'un "Tırmandırılmaya çalışılan gerilimin değil barış, demokrasi ve özgürlük taleplerinin doruk noktası" olması gerektiği kaydedildi.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title