Haberler

Nanoteknoloji Merkezi İçin Ortak Yatırım Kararı

DowAksa, RUSNANO ve "Kompozit" Holding (HCC) arasında bugün imzalanan bir anlaşma ile HCC ve Altyapı ve Eğitim Programları Fonu (FIEP, bir RUSNANO Grubu iştiraki) ortak projesi olan Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'ne (NCC) gelecekte yapılacak...

DowAksa, RUSNANO ve "Kompozit" Holding (HCC) arasında bugün imzalanan bir anlaşma ile HCC ve Altyapı ve Eğitim Programları Fonu (FIEP, bir RUSNANO Grubu iştiraki) ortak projesi olan Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'ne (NCC) gelecekte yapılacak yatırımlar şekillendirildi.

Üç yatırımcı kuruluş olan HCC, DowAksa Advanced Composites Holdings B.V. ve FIEP'ten her biri, sürecin sonunda Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'nin üçte birlik eşit hissesine sahip olacak. . DowAksa'nın NCC'nin ikinci tur finansmanına katılarak NCC kuruluş sermayesine yaklaşık 134 milyon Ruble (4,3 milyon USD) katkıda bulunarak hisselerin yüzde 33,3'üne sahip olması planlanıyor. DowAksa'nın mevcut 10 yıllık faaliyet planında yer alan bu yatırım, hissedarlar tarafından da onaylandı. İkinci tur finansmanda da yer alacak olan HCC ve FIEP ise DowAksa ile eşzamanlı olarak yatırım yapacak.

DowAksa Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Aksa Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Berkman, DowAksa Yönetim Kurulu Üyesi ve Dow Hafif Malzemeler ve Devlet Müşterileri Küresel İş Direktörü Doug Parks, RUSNANO CEO'su Anatoly Chubais ve HCC CEO'su Leonid Melamed 31 Ekim - 2 Kasım 2013 tarihleri arasında Moskova'da düzenlenen Açık Yenilikçilik Forumu kapsamındaki "Sınır Tanımayan Kompozitler" konferansında sözleşmeye imza attı. Tarafların işbirliğinde önemli bir kilometre taşı olan sözleşme, Davos'taki Dünya Ekonomi Forumu sırasında imzalanan 2013 Mutabakatı'ndaki beyanların altını çiziyor.

Kompozit Nanoteknoloji Merkezi inşaat, enerji ve otomotiv gibi gelişen sektörler için polimer kompozit malzemeler üretmeyi hedefliyor ve bu alanda şimdiden önemli girişimlerde bulunuyor. Şu an inşaat, enerji ve bilişimde kullanılacak polimer kompozit malzemelerin üretileceği tek üretim hattına sahip olan merkezde, en ileri teknolojiye sahip bilim laboratuarı ve türünün tek örneği olan çoğul eksenli makine de yer alıyor. İkinci üretim hattının kısa süre sonra devreye gireceği merkez, Rusya'da polimer kompozit işlemenin öncüsü olarak en yeni teknolojileri barındırıyor.

"Bu anlaşma ile DowAksa'nıın büyüyen Rusya karbon elyaf kompozit piyasasına petrol,gaz ve altyapı uygulamalarına odaklanarak hızlı bir şekilde girmesini sağlamanın yanında, birinci sınıf mühendislik uzmanlığına, pilot üretim ekipmanı ve olanaklarına, yeni geliştirilen ürünlere erişiminisağlayarak DowAksa'nın iç yatırım maliyetlerini de önemli ölçüde düşürecek" diyen DowAksa Yönetim Kurulu Üyesi ve Dow Hafif Malzemeler ve Devlet Müşterileri Küresel İş Direktörü Douglas Parks, sözlerini şöyle sürdürdü: "DowAksa bunun karşılığında küresel satış kanallarına erişim, uluslararası ortaklarla temas ve uluslararası bir kitleye hizmet sunma olanakları sağlayacak. Bu da tüm tarafların kazanacağı bir senaryo demek."

RUSNANO CEO'su Anatoly Chubais, konuyla ilgili şöyle konuştu: "Kompozit Nanoteknoloji Merkezi'nin DowAksa ile ticari ve teknolojik ortaklığın getirdiği tüm fırsatlardan en iyi şekilde yararlanacağına eminim. Bu ölçekte bir ortağımız olduğunda, büyük önem taşıyan karbon kompozit malzemeler alanındaki portföyümüz genişleyecek ve havacılıktan spor endüstrisine kadar geniş bir yelpazede hizmet verme olanağı doğacak."

HCC CEO'su Leonid Melamed ise "Kimya ve kompozit sektöründe global liderler arasında olan DowAksa ile yapılan işbirliğinin, muhtelif endüstriyel uygulama alanlarına sahip kompozitlerden yeni ürünler geliştirilmesinde yeni bir aşamaya ulaşmamıza yardımcı olacağını umuyorum. Bu şekilde ürünlerimizi Bağımsız Devletler Topluluğu'nda (CIS) ve dünya pazarında daha iyi tanıtma imkanımız olacak" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Rusya Federasyonu Moskova Ekonomi Haberler

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

Hastanelerde, onaylı randevu dönemi başlıyor! Bakanlık 10 soruda merak edilenleri yanıtladı

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

Özel: Cumhurbaşkanımıza da Devlet Bey'e de söyledim, el ele verip emekli maaşını asgari ücrete çıkaracağız

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title