Haberler

Mustafa Şentop: "Chp'nin Bu Kafayla Yüzde 50 Alıp da Türkiye'yi Yönetme İhtimali Gözükmüyor"

Mustafa Şentop: "CHP'nin bu kafayla yüzde 50 alıp da Türkiye'yi yönetme ihtimali gözükmüyor" "Mahalli idare seçimleriyle ilgili kanundaki 25 yaşını 18'e indireceğiz" "Sıkıyönetimi kaldırıyoruz" "Askerlikle ilgili hususta da, bir farklılık yaptık"TEKİRDAĞ - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı...

Mustafa Şentop : "CHP'nin bu kafayla yüzde 50 alıp da Türkiye'yi yönetme ihtimali gözükmüyor"

"Mahalli idare seçimleriyle ilgili kanundaki 25 yaşını 18'e indireceğiz"

"Sıkıyönetimi kaldırıyoruz"

"Askerlikle ilgili hususta da, bir farklılık yaptık"

TEKİRDAĞ - TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, "CHP'nin bu kafayla yüzde 50 alıp da Türkiye'yi yönetme ihtimali gözükmüyor" dedi.

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Tekirdağ'ın merkez ilçesinde bulunan bir restoranda basın mensuplarıyla bir araya gelen Şentop çeşitli açıklamalarda bulundu. FETÖ 40 yıldır aracın solundakinin sağ tarafından oturmak için mücadele veren örgüt olduğunu dile getiren Şentop, "Çünkü bu aracın sağ taraftan kullanıldığını biliyor. Sağı boşalttığımız için fırsat bulamadılar. Daha sonra 15 Temmuzda milletimizin gayreti ile onu tekrar aşağı attık. Fakat sağ tarafta mekanizmalar bulunduğu sürece birisi oturursa bu araca birisi müdahale edebilir. Bizim 15 yıllık mücadelemiz sağ taraftaki mekanizmaları sökmemiz lazım. Bugün Türkiye'de hükümet olmak için Türkiye'yi yönetmek için Başbakan olmak için yüzde 20 ile 25 arası bir oran yeterlidir. Bunu aldığınız zaman başka partilerle koalisyon halinde Türkiye'de Başbakan olup ülkeyi yönetebilirsiniz. Bundan sonra 20-25-30-40-45 değil de 50 alıyorsunuz yüzde 50'yi alan hükümeti kuracak. CHP'nin özellikle karşı çıkmasının sebebi birincisi, seçim kazanmadan yönetme alışkanlıkları vardı. İkincisi ise CHP'nin bu kafayla yüzde 50 alıp da Türkiye'yi yönetme ihtimali gözükmüyor. Karşı çıkışının gerçek sebebi budur. İçerikle ilgili anlattıklarının zaten çoğu yalan" dedi.

"Sıkıyönetimi de kaldırıyoruz"

Yeni Anayasa maddeleri hakkında da çeşitli açıklamalarda bulunan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Şentop, "Mesela Başbakanlığı kaldırıyoruz. Bu Başbakan ifadesinin geçtiği 30 maddeyi etkiliyor. Bakanlar kurulunu kaldırıyoruz. 33 yerde Bakanlar Kurulu geçiyor. Bunların hepsini topladığımızda 69 madde ediyor işte hepsi. Dolayısıyla bazı kanunlarda sadece bu şekil Bakanlar Kurulu, Başbakan, sıkıyönetim gibi. Sıkıyönetimi de kaldırıyoruz. Bu gibi ibarelerini geçtiği yerleri düzeltmiş olacağız. Birde bazı temel kanunlarda yeni hükümet sistemine göre değişiklikler yapılacaktır" diye konuştu.

"Mahalli idare seçimleriyle ilgili kanundaki 25 yaşını 18'e indireceğiz"

TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Mustafa Şentop askerlikle ilgili bazı farklılıklarda yaptıklarını dile getirerek, "Biz askerlikle ilgili hususta da, bir farklılık yaptık. Askerliğini bitirmiş olma şartını kaldırdık onun yerine askerlikle ilişiği olmama şartını getirdik. Yani asker kaçağı gibi durumu olmama şartını getirdik. Dolayısıyla askerliğini yapabilir. 23-24 yaşında da aday gösterilebilir. 18 olmayabilir. veya askerliği ertelemişse milletvekili seçilir. Milletvekilliği ertelemese de olur. Bittikten sonra askerliğini yapabilir. Bununla ilgili düzenlemeler anayasada değil kanunla yapılacak. Onunla ilgili bir sorun yok dünyada da 51 ülkede 18 yaş seçilme yaşı, Çin gibi nüfusu kalabalık olan bir ülke bile seçilme yaşını 18'e indirmiş. Yerel seçimlerde seçilme yaşı anayasada düzenlenmiyor kanunla düzenleniyor. Milletvekilliğindeki seçilme yaşına paralel olarak düzenliyorlar. Dolayısıyla Milletvekilliği seçilme yaşını 18'e indirdiğimiz için mahalli idare seçimleriyle ilgili kanundaki 25 yaşını 18'e indireceğiz" diyerek konuşmalarını noktaladı.

(HLD-

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Mustafa Şentop Tekirdağ Türkiye Politika Güncel Haberler

AK Parti'nin 'Neden oy vermediniz?' anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

AK Parti'nin "Neden oy vermediniz?" anketinde çarpıcı sonuç! Vatandaş ekonomiden oldukça dertli

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

Okul müdürünü öldüren zanlının dosyası kabarık çıktı! 1 yılda 3 okul değiştirip silahla yakalanmış

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

ABD'li senatörden skandal Gazze yorumu: Gazze Hiroşima olsun

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

CHP'li Ağbaba ile AK Partililer arasında deprem tartışması! Hakaretler havada uçuştu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title