Haberler

Mustafa Özyürek Cumhurbaşkanı Seçimini Değerlendirdi

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanlığı Seçimleriyle İlgili Olarak, "Mustafa Kemal'in Bütün İlkelerine, Devrimlerine Karşı Çıkan, Mustafa Kemal'in Koyduğu Prensiplerle Oluşmuş Anayasa'nın Temel İlkelerini Değiştirmek İsteyen Bir Anlayış Şimdi Köşke Çıkmak İstiyor" Dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle ilgili olarak, "Mustafa Kemal'in bütün ilkelerine, devrimlerine karşı çıkan, Mustafa Kemal'in koyduğu prensiplerle oluşmuş Anayasa'nın temel ilkelerini değiştirmek isteyen bir anlayış şimdi köşke çıkmak istiyor" dedi.

CHP Zonguldak İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Mustafa Özyürek, Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve Acarkent konusuna değindi. Seçime gidecek bir parlamentonun 7 yıl görevde kalacak Cumhurbaşkanı'nı seçeceğini söyleyen Özyürek, “Türkiye'de yol açtığı tahriplere tahammül edemediğimiz bir kişi şimdi Cumhurbaşkanlığı'na çıkmak istiyor. Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Peki nedir o Cumhurbaşkanlığı. Cumhurbaşkanlığı öncelikle Mustafa Kemal Atatürk'ün makamıdır. Mustafa Kemal'in bütün ilkelerine, devrimlerine karşı çıkan Mustafa Kemal'in koyduğu prensiplerle oluşmuş Anayasa'nın temel ilkelerini değiştirmek isteyen bir anlayış şimdi köşke çıkmak istiyor. Onun için ne zaman çıkmak istiyor, partisi sandığa giden seçmenin yüzde 34'ünü almış artık. Çoğunluğuna dayanarak köşke çıkmak istiyor, Cumhurbaşkanı olmak istiyor. Öncelikle bu demokratik açıdan son derece sakıncalıdır. Seçimin yenilenmesine 4-5 ay kalmış olan bir parlamento, 7 yıl görevde kalacak olan bir Cumhurbaşkanı'nı seçmek istiyor. Ve tek başına seçmek istiyor, yani AKP'nin oylarıyla seçmek istiyor. Oysa Cumhurbaşkanı devletin ve milletin birliğini temsil eden kimsedir. Devletin ve milletin birliğini temsil edebilmek için bir uzlaşmanın sağlanması gerekir. 'Benim çoğunluğum var, yasalarda böyle yazıyor, ben aday olurum ve seçilirim' demekle Cumhurbaşkanı olunmaz" dedi.

'ORMANA VİLLA YAPANLAR İKTİDARDAN MEMNUNLAR'

Acarkent konusunda hükümeti eleştiren Özyürek, konuşmasına şöyle devam etti:

'Devletin ormanını talan et, oraya villa yap. 4 sene iktidardaydılar. Acar villaları için orman ağaçları kesiliyor, villalar dikiliyor. Villaların çoğu bitti, inşaatlarda bitti, şimdi bunlar uyandılar. Temel atarken nerdeydin, ağacı keserken nerdeydin. Yeni helikopter almışta onunla görecekmiş. Anadolu yakasından gelirseniz sağdaki ormanın önemli bir kısmının ağaçları kesildiğini, binaların dikildiğini görüyorsunuz. Bunu yoldan geçen vatandaş görüyor da, Orman Bakanlığı'nın yetkilileri mi görmüyor?. Belediyelerin yetkilileri görmüyor mu?. Hayır, çünkü kendi yandaşlarına bütün devletin olanaklarını peşkeş çekiyorlar. Üst düzey görevlileri orada villa sahibi. Gazetelerin genel yayın yönetmenleri orada villa sahibi, Mesut Yılmaz orada villa sahibi, Hüsamettin Özkan'ın 3 villası mı 4 villası mı var tartışılıyor. Yani Türkiye bölüşülüyor. Ormanın içerisinde villa sahibi olan, servetine servet katan insanlar elbette bu iktidardan memnunlar. Çünkü daha çok zengin oluyorlar. Ne var ne yok satılıyor. Bankalarımız Yunanlılara, topraklarımız yabancılara satılıyor. Yani giderayak bu ülkede atalarımızın kanlarıyla sulanmış bu ülkede kiracı, yabancı konumuna düşeceğiz. Geldiğimiz nokta çok vahim'

'ANADOLU'DA İÇKİ İÇECEK LOKANTA BULAMAZSINIZ'

Anadolu'da içki içecek lokanta bulunmadığını vurgulayan Özyürek, “Benim hiç içki merakım yok. Ama Anadolu'yu geziyoruz, geçmişte gayet güzel lokantalar vardı. Giderdik, isteyen içkisini içerdi. Anadolu da inanın içki içecek lokanta bulamazsınız. Niye içki tüketimi mi azaldı hayır. İçki tüketimi arttı, aldı başını gidiyor. Ama bir göstermelik, bir azınlık istediği gibi oraları yasaklattı. Bunların hepsi bir dayatma. Yani benim anlayışım budur öyleyse bütün Türkiye bizim anlayışımıza gelecek" şeklinde konuştu.

CHP İl Başkanı Ali Koçal, Özyürek'e madenci heykeli ve kömürden yapılmış masa saati hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title