Haberler

Mustafa Cengiz: Sevgili Ali Koç, haddini bileceksin

Güncelleme:

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Oğulcan Çağlayan'ın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından 6 maçlık cezaya çarptırılması ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuyla ilgili açıklamalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, Oğulcan Çağlayan'ın Uyuşmazlık Çözüm Kurulu (UÇK) tarafından 6 maçlık cezaya çarptırılması ve Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'un konuyla ilgili açıklamalarına yönelik açıklamalarda bulundu.

Başkan Ali Koç'a tepki gösteren Cengiz, "Fenerbahçe başkanının açıklamalarını biraz önce bana ilettiler ve dinledim. Ben de bir kulüp başkanı olarak, böyle sorumsuz ve hadsiz bir beyanat ile ilk defa karşılaştım. Kamuoyuna ve camiamıza önce şunu açıklamak isterim ki, karar 5 Aralık'ta alındı. 7 Ocak 2021'de yazı bize geldi. UÇK'nın iç işleyişinden dolayı belki imzalar tekemmül ediyordu. Bilemiyorum. Burada en önemli nokta şu; Sayın Ali Koç'un açıklaması, 'Bu kulüp bunu hep yapıyor, devamlı yapıyor. Ceza verilsin' şeklinde... 'Gözüm üzerinizde ey tahkim' diyor. Bir… Biz ayartan kulüp değiliz! Gelen 21 sayfalık yazıda açıkça Galatasaray ayartan kulüp değildir diyor. Neden? Hemen özetleyeyim. Konuya muttali olduğum için anlatıyorum. Ben bu kadar detay bilmiyorum. Sevgili Oğulcan'la da geleneksel olarak imza törenine bir kere fotoğraf çektirdik. Çok iyi bir çocuk. Rizespor tek taraflı olarak TFF'de nasıl yapıyorsa sözleşmesini 1 yıl uzatıyor. FIFA kurallarına göre futbolcu köle değil, rızasının alınması gerekir diyor. Ücreti de daha yüksek olmalı deniyor. Çok cüzi bir ücret artışıyla sözleşme uzatılmış. Hukukçulardan dinlediğimiz kadarıyla böyle. TFF, Rizespor'un talebini kabul ediyor. Bunun üzerine de futbolcu, bitime 6 maç kala gidiyor TFF'ye, haksız işlem yaptıkları için ben de sözleşmemi tek taraflı olarak feshediyorum diyor" ifadelerini kullandı.

"BİZ BURADA AYARTAN KULÜP DEĞİLİZ"

Galatasaray'ın Türkiye'de futbolun kıblesi olduğunu dile getiren Cengiz, "Olay sonra bize geliyor. Biz burada ayartan kulüp değiliz. Galatasaray daha önce söylediğim gibi ve herkesin bildiği gibi Türkiye'de futbolun kıblesidir. İster yerli ister yabancı. Bütün sporcular Galatasaray'a gelmek ister. Bunu kabul edeceksiniz. Bu bir realite ve gerçek. Bundan rahatsız olmayın. Türkiye'de bir kulübün dünya çapında böyle bir isme sahip olması Türkiye'yi de gururlandırmalı rakiplerimizi de. Biz onların da yücelmesini isteriz ama Galatasaray'ın bulunduğu bu taçlanmış durumdan rahatsız olmayın. Kabul edin. Futbolcu bizimle sözleşme imzaladıktan sonra Rizespor Kulübü, haksız fesih diye TFF'ye başvuruyor. TFF bunun aylardır inceliyor. Biz doğru dürüst bakmadık. Çünkü o kadar açık bir olay ki… Tabii ki hukuki destek verdik. Kendi avukatları götürdü olayı" diye konuştu.

"UÇK'NIN DİSİPLİN CEZASI VERME YETKİSİ YOK"

UÇK'nın verdiği cezayla ilgili yorum yapan Cengiz, şunları söyledi: "Burada UÇK açısından konuşuyorum. 6 maç disiplin cezası vermişler. Böyle bir şey olamaz. UÇK'nın disiplin cezası vermeye yetkisi yok. Karar batıl bir hüküm. Hukukta asıl olan ilk incelemede usul incelenir. Usulde hata yapılmıştır. Futbolcunun iyi niyeti göz ardı edilmiştir. Çıkan 1.2 milyon ceza muazzam bir rakamdır. Bunu ne insan vicdanı ne adalet ne AİHM kabul etmez. Biz normal yargı yoluna, tahkime başvuracağız. Tahkim onay verirse, futbolcunun hoşnut olmadığı bir durum ortaya çıkarsa mahkemeye başvuracağız ve bununla sonuna kadar uğraşacağız. Öyle laflar dolanıyor ki, bu UÇK kararından sonra futbolcunun 6 maçlık cezası başlar deniyor. UÇK böyle bir ceza veremez ki! UÇK'nın uhdesinde değil. Veremez! Biz öyle biliyoruz. Verebiliyorsalar da tahkimden bunu düzeltmelerini istiyoruz."

"KENDİ GÖZÜNDEKİ MERTEĞİ GÖRMEDEN BAŞKANLARININ GÖZÜNDEKİ ÇÖPÜ ARAMASIN"

"Fenerbahçe camiasına her zaman büyük saygı duyarım" diyen Cengiz, "En yakın dostlarımız, kardeşlerimiz, annemiz, babamız Fenerbahçelidir. Benim buradaki söylemlerim tamamıyla Fenerbahçe başkanına yöneliktir. Sevgili Ali Koç, sen haddini bileceksin. Sen yargıyı tahakküm altına alamazsın. Türkiye'nin en varlıklı insanı olabilirsin. Allah arttırsın; ama sen yargıya, tahkime, mahkemelere hakim olamazsın. Onları yönlendiremezsin. Baskı altına alamazsın. Bunu yapamazsın. Ne haddin var ne yetkin var bu konuda. Lütfen bu tip söylemleri kullanmayalım. Tahkimin bunu realize edeceğine inanıyorum. Tahkim realize edemezse Sayın Ali Koç buyursun Rize tarafına… Zaten hep Rize tarafında neler olduğunu bir gün anlatırım hatıralarımı yazarsam. Neler oldu çok şaşırırsınız. O zaman Rize ile birlikte hareket etsin. Taraf olsun. Bizimle birlikte UEFA'ya, FIFA'ya AİHM'e gelsin. Karşımızda gelsin. Bütün gücünü de kullansın. Haklı mı kazanır haksız mı? Onu görürüz. Kendi gözündeki merteği görmeden başkalarının gözündeki çöpü aramasın" ifadelerini kullanarak sözlerini noktaladı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Mustafa Cengiz Galatasaray Fenerbahçe Ali Koç Haberler

Bakmadan Geçme

Yavaş mı Altınok mu? Ankara anket sonuçlarında hangi aday önde? Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title