Haberler

"Müslümanım" diyerek Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan şüpheliyi "İhlas" ele verdi

Güncelleme:

Müslüman kıyafetine benzer kıyafetler giyen şahsın konuşması "Müslümanım" diyerek Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan şüpheliyi "İhlas" ele verdi Cuma hutbesi sırasında "Müslüman" olduğunu iddia ederek Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan ve şüpheli hareketleri üzerine korumalar tarafından sorguya...

Müslüman kıyafetine benzer kıyafetler giyen şahsın konuşması "Müslümanım" diyerek Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan şüpheliyi "İhlas" ele verdi

Cuma hutbesi sırasında "Müslüman" olduğunu iddia ederek Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan ve şüpheli hareketleri üzerine korumalar tarafından sorguya alınan şahsın "İslam" dinine mensup olmadığı anlaşıldı

KUDÜS (AA) – İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya girmeye çalışan ve Müslüman olduğunu iddia eden bir şahıs, Harem-i Şerif korumaları tarafından fark edilerek girişine izin verilmedi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi'nden yapılan yazılı açıklamada, Cuma hutbesi esnasında Mescid-i Aksa'nın kapılarında bekleyen korumaların, şüphelendikleri bir şahsı durdurdukları ve koruma odasındaki sorgusunda bu kişinin Müslüman olmadığının anlaşıldığı belirtildi.

Açıklamada söz konusu şahsın kimliğini göstermeyi reddettiği, bunun üzerine de Harem-i Şerif korumalarınca Mescid-i Aksa'dan çıkarıldığı ifade edilirken, söz konusu şahsın Yahudi olduğuna dair teyit edilmiş bir bilgi olmadığı kaydedildi.

İsrail polisinden de duruma ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, Müslüman olmadığı ortaya çıkan şahsın sorgusuna ilişkin bir video kaydı da yayınladı.

Görüntülerde, siyah gözlük takan ve Müslüman kıyafetine benzer kıyafetler giyen şahsın elinde de tesbih taşıdığı görülüyor.

Korumaların sorularına kırık bir Arapça ile cevap vermeye çalışan şahıs, "Evet ben Müslümanım. Ben namaz kılarım, ben saygın biriyim." diyor.

Söz konusu şahıs, İhlas Suresi'ni okumasını talep eden korumalara, "Ben insanlara okumam, ben taleal bedru aleyna'yı (ay doğdu üzerimize ilahisi) okurum." diye cevap verdi.

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi, yağmurlu hava koşullarına rağmen Harem-i Şerif'te kılınan Cuma namazına 30 bin kişinin iştirak ettiğini açıkladı.

Kaynak: AA / Güncel

Kudüs Aksa Haberler

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title