Haberler

Müslüm Gürses'in Sevenleri Camiye Sığmadı

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Müslüm Gürses'in cenaze töreninde hayranları cami avlusuna sığmadı.

Tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden ünlü şarkıcı Müslüm Gürses'in cenaze töreninde hayranları cami avlusuna sığmadı. Cenaze törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da katıldı.

Gürses'in cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cenazenin getirilmesi sırasında zaman zaman izdiham yaşandı. Cenaze törenine Gürses'in eşi Muhterem Nur ve üvey annesi Emine Akbaş'ın yanı sıra CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sanatçılar Orhan Gencebay, Erol Evgin, Ajda Pekkan, Ferdi Tayfur, Adnan Şenses, Emrah ve Cengiz Kurtoğlu ile sanat camiasından çok sayıda kişi ve Gürses'in yüzlerce hayranı katıldı.

Camideki yoğunluk nedeniyle Kılıçdaroğlu ve Bakan Çelik da zaman zaman zor anlar yaşadı. Kılıçdaroğlu, Müslüm Gürses'in toplumun ortak değerlerini temsil ettiğini belirterek, "Bütün Türkiye onu seviyor, sayıyor. 1970'lı yıllarda Müslüm Gürses'i ilk kez Adana'da bir minibüste dinledim. Farklı bğr ses, farklı bir yorum vardı. Zamanla kendisini geliştirdi. Bir halk adamıydı. Yüreğinde insan sevgisi vardı, mütevazi bir kişiliği vardı. Toplumun her kesimi saygı, sevgi gösterirdi. Mağdurdan yanaydı. Bütün şarkıları da bunun üzerine zaten. Onun için toplumun her kesimi Müslüm Gürses'i kucakladı. Allah rahmet eylesin. Türkiye'nin başı sağ olsun. Bizim bir değerimizdi. Seziyorduk, sevmeye devam edeceğiz" dedi.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, "Yüce Allah'tan gani gani rahmet diliyorum. Çok değerli sanatçımızın acısı onu sevenlerin gönüllerinde. Acılı müziklerin, sevgi dolu, hasret dolu, müziklerin temsilcisiydi. Parçaları gönüllerde yaşamaya devam edecek" diye konuştu.

Cenaze töreninde taziyeleri kabul eden Muhterem Nur ise gözyaşlarını tutamadı.

Öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Gürses'in cenazesi sevenlerinin omuzlarında cenaze aracına taşındı. Bu sırada Gürses hayranları cenaze aracının etrafını sarınca cami imamı uyarılarda bulundu. Ancak tüm uyarılara rağmen cenaze aracının etrafını boşaltmayan Gürses'in hayranları zor anlar yaşanmasına neden oldu. Gürses hayranları daha sonra cenaze aracına eşlik ederek, defnedileceği Zincirlikuyu Mezarlığı'na doğru yürüyüşe geçti.

Öte yandan, Gürses'in bazı hayranları ise araçlarında Gürses'in şarkılarını çalarak konvoyun peşinden gitti. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kemal Kılıçdaroğlu Müslüm Gürses Muhterem Nur İstanbul Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title