Haberler

Müsiad: "Siyaset ve Ekonomi Belirsiz Sürece Girdi"

Müsiad Başkanı Ömer Bolat, AKP'nin Kapatılmasına Yönelik İddianamenin Anayasa Mahkemesi Tarafından Kabul Edilmesiyle Birlikte Hem Siyasi, Hem Ekonomik Alanda Uzun Bir Belirsizlik Sürecinin İçine Girildiğini Kaydetti.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Başkanı Ömer Bolat, AKP'nin kapatılmasına yönelik iddianamenin Anayasa Mahkemesi tarafından kabul edilmesinin yanlış olduğunu savunarak, "Bu dava iktidar mücadelesinin aracı olarak açılmıştır" iddiasında bulundu.

Mahkemenin kararına ilişkin açıklama yapan Bolat, davanın açılmasının baştan yanlış olduğunu öne sürdü. Bolat, Türkiye'de geliştirmeye çalışılan demokrasi, hukuk devleti normları, AB müzakere süreci, Türkiye'nin yurt dışındaki imajı, siyasi istikrar, halkın iradesi, ekonomik istikrarın, bu davanın açılmasıyla ciddi bir darbe yediğini savundu. Bolat, "Tarihi bir fırsat vardı. Bu iddianamenin reddedilmesiyle özellikle Türkiye tekrar belirsizlik sürecini atlatabilecekti. Sıkıntıları en kısa sürede atlatabilme şansı bulacaktı. Şimdi bu son karar siyasi bir karar, öyle anlaşılıyor. Bu kararla birlikte hem siyasi alanda, hem ekonomik alanda uzun bir belirsizlik sürecinin içine girmiş bulunuyoruz" dedi.

Dünyada mali piyasalarda ciddi bir çalkantının yaşandığını ve Türkiye'nin makro istikrardaki durumu korumaya çalıştığı bir süreçte, artık gündemin tamamen bu davaya ve savunma sürecine kilitleneceğini dile getiren Bolat, hükümetin tüm ilgi ve dikkatinin bu davaya yöneleceğini ifade etti.

Bolat, değerlendirmesini şöyle sürdürdü:

"Yani her şeyden önce halkından yüzde 50 oy alan 7 ay önce oy almış bir siyasi partiye, böyle bir davanın sudan sebeplerle açılabilmesi bunun zaten hukuki olmadığını ortaya koymakta. Bu dava bir iktidar mücadelesinin aracı olarak açılmıştır. Bunu herkes net bir şekilde görebilmektedir. Biz Türkiye'de demokrasinin temel hak ve hürriyetlerinin hukuk devleti normlarının hakim olmasını istiyoruz. Türkiye'nin bin bir güçlükle yakaladığı istikrar dönemlerinin uzun soluklu olmasını istiyoruz. Ekonomideki istikrar sürecinin halkın refah artışı ve Türkiye'de sanayinin ve işletmelerin rekabet gücünün artmasını sağlayacak, uzun soluklu bir dönem olmasını arzu ediyoruz. Ama görüyoruz ki Türkiye'de iktidar mücadelesi adına her türlü yanlışlıklar yapılabiliyor."

Türkiye'de siyasi istikrasızlığın artacağını belirten Bolat, siyasette ve ekonomide belirsiz bir sürecin Türkiye'yi beklediğini ifade etti. (ANKA)

(EYL/NB/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title