Haberler

Muş'ta Kanser Hastaları ve Ailelerine İftar Yemeği Verildi

Muş'ta kanser hastaları ve ailelerine iftar yemeği verildi.

Muş'ta kanser hastaları ve ailelerine iftar yemeği verildi.

Onkoloji Hastaları Yardımlaşma ve Sevgi Derneği (ONKOSEV) tarafından Polisevinde düzenlenen iftar yemeğine Muş Valisi Ali Çınar, İl Sağlık Müdürü Doktor Kenan Akpolat, diğer yetkililerle kanser hastaları ve yakınları katıldı.

ONKOSEV Derneği Başkanı Salih Yüce, burada yaptığı konuşmada, kanser hastalarının psikolojik desteğe de ihtiyaçlarının bulunduğunu söyledi.

Kendisinin de bir dönem kanser hastalığına yakalandığını belirten Yüce,

"Ben tedavi gördüğüm sürede dönemin valisi tarafından çok destek gördüm. Gerçekten o gün gördüğüm destek psikolojik olarak beni çok etkiledi. Hastalığı atlatmamdaki en büyük etkenlerden biri de bu destekti" dedi.

Vali Çınar da kanser hastalığının eskisi gibi korkutucu olmadığını dile getirerek, "Vatandaşlarımız kanser hastalığından önceden çok korkuyordu. Çok şükür şimdi artık o kadar korkunç değil. Birçok kanser türünün tedavisi artık yapılabiliyor. Bunlar gerçekten çok sevindirici şeyler. Bu tür hastalığa yakalanan vatandaşlarımıza her zaman kapımız açıktır" diye konuştu.

Çınar ve beraberindekiler daha sonra Genç Birikim Derneği tarafından hazırlanan proje kapsamında Japon yetkililerce Muş'a hibe edilen "Mobil Meme Kanseri Tarama Aracı"nda incelemelerde bulundu.

- MUŞ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title