Haberler

Münih: Olıver Kahn'a Büyük Onur

Bundesliga Devi Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki Son Maçında Inter'le 1-1 Berabere Kalarak Grup Lideri Olarak İkinci Tura Yükseldi, Kalecisi Oliver Kahn İse, 100'ler Kulübüne Adını Yazdırdı.

Bundesliga devi Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi B Grubu'ndaki son maçında Inter'le 1-1 berabere kalarak grup lideri olarak ikinci tura yükseldi, kalecisi Oliver Kahn ise, 100'ler kulübüne adını yazdırdı.

Tarihlerinden altı Avrupa kupası bulunan iki takımın Allianz Arena'daki mücadelesinden taraflar 1-1'lik beraberlikle ayrıldılar. Bayern Münih bu sonuçla B Grubu'nu 12 puanla zirvede tamamlarken, Inter ise, 10 puanla ikinci sırada kaldı. Bu maçın en önemli özelliklerinden birisi ise, Bayern Münih'in tecrübeli kalecisi Oliver Kahn'ın 100. Şampiyonlar Ligi maçına çıkmasıydı. 37 yaşındaki tecrübeli yıldız 1994 yılı Eylül ayında Paris Saint Germain'e karşı oynadıkları maçta başladığı Şampiyonlar Ligi kariyerinde 100 maçı geride bırakarak, bu alan 100'ler kulübüne ilk kaleci oldu. Kahn, ayrıca, 100'ler kulübünün Şampiyonlar Ligi'ndeki altıncı üyesi de oldu. Real Madrid'in İspanyol yıldızı Raul ve AC Milan'ın 38 yaşındaki tecrübeli oyuncusu Paolo Maldini 106 kez çıktıkları Şampiyonlar Ligi maçlarında listenin ilk sırasında yer alıyorlar.

Real Madrid Brezilyalı yıldızı Roberto Carlos 104, ve İngiliz takım arkadaşı David Beckham ise 101 kez Şampiyonlar Ligi'nde forma giyerek listeye girmeyi başarırken, Manchester United forması giyen Garry Neville ise 100 kez forma giyerek listeye adını yazdıran bir başka oyuncu olmuştu.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title