Haberler

Mum Işığında Basın Toplantısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ordu'da Parti Binasında Düzenlediği Basın Toplantısı Sırasında Elektrikler Kesilince Toplantıya Mum Işığında Devam Etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen, Ordu'da parti binasında düzenlediği basın toplantısı sırasında elektrikler kesilince toplantıya mum ışığında devam etti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Özyürek ile birlikte konferans vermek üzere geldiği Ordu'da parti binasında bir basın toplantısı düzenleyen Onur Öymen, Ordu ile ilgili değerlendirmeler yaparken elektrikler kesildi. Ordu'nun Türkiye genelinde nüfus bakımından 22. sırada bulunduğunu, fındıktan en büyük döviz gelirini ülke ekonomisine kazandırdığını anlatan Öymen, konuşurken elektrik kesilince sözlerini, "Ayrıca arada bir elektriği giden bir ilimizdir" diye tamamladı. Ordu'nun tüm bu zenginliklere rağmen devletten yatırımlar bakımından karşılığını alamadığını belirten Öymen, "Ordu ili tarımdan en çok kazanan iller arasında 8. sırada. Ancak sanayi geri bıraktırılmış. Sanayi alanında 61. sırada geliyor. Eğitim alanında da 61. sırada bulunurken, kadınların okuma-yazma sıralamasında ise 60. sırada yer bulabilmiş. Okullaşma alanında 70. sıradadır. Bunlar utanç göstergeleridir. Ordu gibi aydın insanların yaşadığı bir ilde böyle bir tablo olmamalıydı. Bakın sağlık alanında da ihmal edilmiş ve 10 bin kişiye düşen hekim sayısında Türkiye genelinde 67. sırada bulunuyor. Diş hekimi sıralamasında 62. sırada geliyor. Kişi başına düşen milli gelirde 65. sırada yer alıyor. Devlet Ordu'yu gerçekten ihmal etmiş" dedi.

Ordu'nun en büyük sorununun ulaşım olduğunu ve mutlaka bir havaalanına ihtiyaç olduğunu dile getiren Öymen, konuşmasını "Ordu'nun bu kaderini değiştireceğimize söz veriyoruz" diyerek tamamladı.

(MAK-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title