Haberler

Muğla'da Evlilik Öncesi Eğitim

Güncelleme:

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının başlatmış olduğu "Evlilik Öncesi Eğitim Programı" Muğla'da ilk eğitimini verdi.

15.02.2013 Cuma günü İl Jandarma Komutanlığında vatani görevlerini yapmakta olan askerlere Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından eğitim verildi. Eğitim açılış programına Vali Yrd. Dr. Mestan YAYMAN, Aile Ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali AKKUZU, Jandarma Eğitim Hareket Şb. Müdürü Binbaşı Erol ÜRKÜT katıldılar.

Vali Yardımcısı Dr. Mestan YAYMAN konuşmasında; evlenecek fertler bilinçli ve sorumlu bir evlilik yaparlarsa toplumumuzdaki birçok problemin kendiliğinden çözüleceğini. Evlilik kurumumuzdaki problemlerin en aza indirilmesi açısından bu eğitimlerin şart olduğunu belirtmişlerdir.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ali AKKUZU konuşmasında; aile eğitimi almış kişilerin, daha sağlıklı bir aile yapısını oluşturacaklarını; sağlıklı ailelerden de sağlıklı, özgüveni gelişmiş çocukların yetişeceğini ve güvenli bir toplumun oluşacağını belirtmişlerdir.

Eğitim daha sonra Müdür Yrd. Vedat TUNÇ, Eğiticiler Semra Karaağçlı, Esra Dilek Kadiroğlu, Dr. Hasan AKPINAR ve Av. Rabia Uçar BALABAN'ın verdiği, Evlilikte İletişim ve Yaşam Becerileri I ve II, Evlilik ve Sağlık, Hukuk konularında eğitime devam edilmiştir. Eğitime 104 Er katılmış olup önümüzdeki gönlerdede eğitimler evlenecek olan çiftlerle ilişki kurularak devam ettirilecektir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title