Haberler

Mudanya'da Tarihi Hamamlarda Restorasyon Çalışmaları Başlıyor

Mudanya'nın tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmak için hazırlanan çalışma kapsamında ilçenin en eski yapılarından olan ve tarihi 400 yıl öncesine dayanan Hasan Paşa Hamamı ile 143 yıllık Tahir Ağa Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına önümüzdeki...

Mudanya'nın tarihi güzelliklerini ortaya çıkarmak için hazırlanan çalışma kapsamında ilçenin en eski yapılarından olan ve tarihi 400 yıl öncesine dayanan Hasan Paşa Hamamı ile 143 yıllık Tahir Ağa Hamamı'nın restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde başlanacağı bildirildi.

Mudanya'ya gelen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi iki mekanda incelemelerde bulundu. Başkanı Altepe'ye gezisinde, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Kartal Saldırış, meclis üyeleri Arif Bayrak ve Sadi Saydam, AK Parti İlçe Başkanı Kadir Kahraman eşlik etti.

Restorasyonu gerçekleştirecek yüklenici firma yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi alana Başkan Altepe, kısa zaman içinde bu iki tarihi değeri gün yüzüne çıkarıp Bursa ve Mudanya turizmine kazandıracaklarını söyledi.

1870 yılında Bursa eşrafından, aynı zamanda meclis üyeliğinde de bulunmuş olan Tahir Ağa tarafından yaptırılan Tahir Ağa Hamamı'nın aslına uygun restore edilerek Mudanyalıların hizmetine sosyal ve kültürel amaçlı bir tesis olarak sunulacağını ifade eden Altepe, restorasyon için ihalesi biten ve yüklenici firmaya yer teslimi yapılan iki tarihi eserin yakın bir zamanda düzenlenecek törenle restorasyon çalışmalarına başlanılacağını ve çalışmaların 2013 yılı sonunda bitirilerek Mudanya'lıların hizmetine sunulacağını kaydetti.

Mudanya Belediye Başkanı Hasan Aktürk ise "Mudanya'mızın bu iki tarihi değeri yüksek yapılar bakımsızlıktan ve ilgisizlikten yok olma tehlikesi ile karşı karşıyaydı, bu nedenle Bursa Büyükşehir Belediyesi ile Mudanya Belediyesi ele ele bu eserlerimizi yeniden canlandırma çalışmasını başlattık ve sonunda yer kamulaştırmaları, ihaleleri ve yer teslimleri yapılarak restorasyon için düğmeye basıldı. Çalışmaların 2013 yılı sonuna kadar tamamlanarak hizmete sokulması hedefleniyor. Restorasyon çalışmalarına önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan törenle başlanacak, tüm Bursa ve Mudanyalılara hayırlı olsun" dedi.

Muhabir: Ömer Bilik / Burak Akay

Yayıncı: Harun Kaymaz - BURSA

Kaynak: AA / Yerel

Recep Altepe Ak Parti Mudanya Kartal Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title