Haberler

Moskova: Şamil Basayev'in Öldürülmesi

Rusya Federal İstihbarat Teşkilatı Başkanı Nikolay Patruşev, Çeçen direnişçilerinin lideri Şamil Basayev'in öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya Federal İstihbarat Teşkilatı Başkanı Nikolay Patruşev, Çeçen direnişçilerinin lideri Şamil Basayev'in öldürüldüğünü açıkladı.

Rusya Federal İstihbarat Teşkilatı Başkanı Patruşev, Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bugün yaptığı görüşme sırasında özel bir operasyonla Şamil Basayev'in öldürüldüğünü söyledi. Şamil Basayev ve taraftarlarının Petersburg'da yapılacak G8 Zirvesi öncesinde İnguşetya'da büyük bir terör olayı gerçekleştirerek, Rusya'ya baskı yapmayı planladığını kaydeden Patruşev, "Fakat daha önce de yakında başlatılacağı hakkında bilgi verdiğim özel operasyon sayesinde bu planlar boşa çıkartıldı. Operasyonun başarıyla sonuçlanmasında Çeçen direnişçilere silah teçhizatı sağlayan ülkelerde yapılan çalışmalar büyük rol oynadı" dedi.

Nikolay Patruşev'i başarılı operasyon dolayısıyla kutlayan Devlet Başkanı Putin ise, "Bu operasyonda emeği geçen herkesin devlet nişanlarıyla ödüllendirilmesi için bir liste hazırlamanızı istiyorum. Çağdaş Rusya tarihindeki hemen hemen tüm terör olaylarında imzası bulunan böyle bir ismin ortadan kaldırılması, tüm teröristlere güzel bir işaret olacak" şeklinde konuştu.

Bu arada konuyla ilgili olarak Rusya'nın RTR kanalında yayınlanan haberde, içinde bomba patlayan bir kamyonun görüntülerine yer verilirken, Şamil Basayev'in arkadaşlarıyla birlikte büyük ihtimalle bu aracın içinde öldürüldüğü belirtti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title