Haberler

Moskova: Irak'taki Şiddet Olayları

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında, 1 Rus vatandaşı öldürülürken, Rusya Büyükelçiliği'nde çalışan 4 kişi de kaçırıldı.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın batısında, 1 Rus vatandaşı öldürülürken, Rusya Büyükelçiliği'nde çalışan 4 kişi de kaçırıldı.

Rusya Büyükelçilik binası yakınındaki Mansur Semti'nde yaşayan Ruslar'a yönelik silahlı saldırı, Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından doğrulanırken, kaçırılan Ruslar'ın serbest bırakılması için çalışmaların başlatıldığı açıklandı. Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Bağdat'taki Rus Büyükelçiliğinde çalışan 4 personelimizin kaçırılmış olduğunu öğrendik. Bunun üzerine derhal bir kriz merkezi oluşturduk ve kaçırılan elçilik görevlilerimizin serbest bırakılması için temaslara başladık" ifadeleri yer aldı.

Kaçırılan Ruslar arasında diplomat olup olmadığı ise henüz bilinmiyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, olayın aydınlatılmaya çalışıldığını kaydederek, kaçırılan kişilerin tamamının Rus vatandaşı olduğunu açıkladı. Öte yandan daha önce yapılan açıklamada, 2 araç içinde bulunan silahlı kişilerin, Ruslar'ın otomobillerinin hareket halinde olduğu Mansur Semti'ndeki caddeyi kapattığı, daha sonra silahlı kişiler tarafından ateş açması sonucu Ruslar'dan birinin öldüğü, diğerlerinin ise yaralandığı belirtilmişti.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title