Haberler

Moskova'daki Otel Sıkıntısı Türk Şirketlerinin Katkısıyla Giderilecek

Moskova'daki Otel Sıkıntısı, Türk İnşaat Şirketlerinin Katkısıyla Giderilecek.

Moskova'daki otel sıkıntısı, Türk inşaat şirketlerinin katkısıyla giderilecek.

Geçtiğimiz günlerde Moskova'da düzenlenen 2. Moskova Uluslararası Otelcilik Forumu'nda, başkentin inşaat sektöründe önde gelen şirketlerinin otel projeleri ele alındı. Projeler arasında Riberelta şirketinin başkentteki Himkinski su ambarı kıyısında 3 ve 4 yıldızlı otellerden oluşan "Göl Şehirciği" adında oteller zinciri kurulmasını içeren projesi büyük ilgi gördü. 2 bin kapasiteli oteller zinciri projesinin 2009 yılında tamamlanması hedefleniyor.

Riberelta projesinin en önemli ortağı olan Üçgen İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Kaya, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Himkinski su ambarı kenarında inşa edeceğimiz dört güzel otel binası için gerekli finansmanı, uluslararası bankalardan karşılayacağız. Ayrıca uluslararası otelcilik operatörleriyle de gerekli sözleşmeler imzalandı. Proje üzerindeki çalışmalar 2008 yılının Şubat ayına kadar tamamlanacak. 2008 yılının Nisan ayında inşaatın başlaması için gerekli izni Moskova Belediyesi'nden almayı

ümit ediyoruz" diyerek, projenin toplam değerinin 450 milyon dolar civarında olduğunu açıkladı.

Moskova, 263 euro civarındaki günlük otel fiyatıyla Londra (185 euro), Atina ve Barselona (149 euro) gibi Avrupa liderlerini geride bırakıyor. Yeni otel inşaatlarıyla Moskova'ya gelen turist sayısının artması bekleniyor.

Bu arada, Moskova yönetimi turizmin gelişmesinin önündeki en büyük engelin otel sayısının yetersizliği olduğunu açıklayarak, projenin hedefinin şu an 203 olan otel sayısını 2010 yılına kadar 556'ya çıkarmak olduğunu bildirdi. Moskova Belediye Başkanı Yuriy Lujkov, turist sayısının artması için başkent hükümetinin otel sayısının arttırılmasına yönelik proje başlattığını söyledi.

(AK-İÖZ-İÖZ-CC-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

Fidan'dan Hamas için 'Terör örgütü' ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Fidan'dan Hamas için "Terör örgütü" ifadesini kullanan Avusturyalı mevkidaşına canlı yayında sert yanıt

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

Nihat Doğan'dan boşanma kararı alan Arzu Doğan'dan çok konuşulacak itiraflar

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

CHP lideri Özel, sözünü kesen çiftçiye kızdı: Arkadaşların sana hesap sorsun

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

Müge Anlı'nın programında kan donduran anlar! Muhabir, canlı yayında ceset buldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title