Haberler

Morgan Stanley: "Mayıs Ayında Yıllık Enflasyon Yüzde 9.8 Olan Beklentimizin Altında Gerçekleşebilir"

Uluslararası Yatırım Bankası Morgan Stanley, Türk-iş'in Bugün Açıkladığı Gıda Tüketim Endeksi Mayıs Sonuçlarını Değerlendirerek, Mayıs Ayında Tüketici Fiyat Artışının Yıllık Bazda Yüzde 9.8 Olan Tahminin Altında Gerçekleşebileceğini Bildirdi.

Uluslararası yatırım bankası Morgan Stanley, Türk-İş'in bugün açıkladığı gıda tüketim endeksi Mayıs sonuçlarını değerlendirerek, Mayıs ayında tüketici fiyat artışının yıllık bazda yüzde 9.8 olan tahminin altında gerçekleşebileceğini bildirdi.

Gıda tüketim endeksinin Mayıs'ta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12.1 arttığını ifade eden Morgan Stanley, Nisan ayında bu artış oranının yüzde 12.4 olduğuna dikkat çekti. Gıda tüketim endeksinin hesaplanması ile tüketici fiyat endeksi arasında method farkı olduğunu belirten Morgan Stanley, gıda tüketim endeksinin sadece ümit verici, yön gösterici bir veri olduğunu vurguladı.

Bu ortamda Mayıs ayında TÜFE içinde gıda fiyatlarının yüzde 0.2 artmasını beklediğini ifade eden Morgan Stanley, gıda fiyatlarında bir gerileme olması halinde ise Mayıs ayı yıllık enflasyonunun yüzde 9.8 olan beklentinin altında gerçekleşebileceğini kaydetti.

Yıllık enflasyon Nisan'da yüzde 10.7 olmuştu.

(CHT-SN-SN-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title