Haberler

Mogadişu: Somali'de Çatışmalar

Somali'de İslami Hareketin Güçlü Olduğu ve Sabah Saatlerinde Etiyopya Ordusu ve Somali Güçleri Tarafından Kuşatıldığı Bildirilen Kismayo'nun 100 Kilometre Kuzeyinde İslami Güçlerle Çatışmalar Yaşandığı Bildirildi.

Somali'de İslami hareketin güçlü olduğu ve sabah saatlerinde Etiyopya Ordusu ve Somali güçleri tarafından kuşatıldığı bildirilen Kismayo'nun 100 kilometre kuzeyinde İslami güçlerle çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Somali İslami hareket komutanları tarafından yapılan açıklamada, Etiyopya tarafından desteklenen Somali hükümet güçlerinin kasabaya havan topu saldırısı başlattığı ifade edildi. Bölgede yaşayanlar ve İslami hareket komutanları, kasabada yaşayan çok sayıda kişinin bölgeyi terk ettiğini ve saldırıların İslamcıları yok etmeyi amaçladığını kaydetti. Habib Dahir isimli Kismayo yakınlarındaki Jilib bölgesinde yaşayan Somalili, "Kismayo'dan şiddetli patlama sesleri yükselmekte. Tüm İslami güçlerin yok edilmesinden korkuyoruz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title