Haberler

Mısır'da Ordunun Yönetime El Koyması

Mısır Başsavcılığı, gözaltındaki İhvan üyelerinden 37'sinin tutuklanmasına karar verdi Mursi'ye destek veren göstericilerden 86'sı daha gözaltına alındı

Mısır Başsavcılığı, Müslüman Kardeşler Teşkilatı'nın (İhvan) gözaltında tutulan mensuplarından 37'si hakkında tutuklama kararı aldı.

Başsavcılığın kararı doğrultusunda Mısır'ın kuzeyindeki Buhayra Savcılığı, aralarında Hürriyet ve Adalet Partisi'nin (HAP) Sekreteri Cabir Şevil'in de bulunduğu 24 İhvan üyesi hakkında, "şiddete karışma suçundan" tutuklama kararı çıkardı.

Eş-Şarkıyye Savcılığı da şiddet olaylarına karışma ve dün yaşanan çatışmalarda kamu malına zarar verme suçlamasıyla İhvan üylerinden 13 kişinin tutuklanmasına karar verdi.

Öte yandan güvenlik güçlerinin, Dimyat kentinde 8, Sevhac'da 24, Mina'da 40 ve Asyut'ta 14 kişi olmak üzere toplam 86 Mursi yanlısı göstericinin daha gözaltına aldığı bildirildi. - Kahire

Kaynak: AA / Güncel

Muhammed Mursi Hürriyet Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title