Haberler

Minik Şampiyonun Hedefi Yine Zirve

Antalya'da Düzenlenen 2008 Yılı Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda İzmirli 14 Yaşındaki Cankut Emiroğlu, 14 Yaş Kategorisi'nde 100 Sporcuyla Yarışarak Namağlup Bir Şekilde Grubunda Birinci Oldu.

Antalya'da düzenlenen 2008 yılı Türkiye Yaş Grupları Satranç Şampiyonası'nda İzmirli 14 yaşındaki Cankut Emiroğlu, 14 Yaş Kategorisi'nde 100 sporcuyla yarışarak namağlup bir şekilde grubunda birinci oldu.

Yunanistan'da 2006 yılında 12 Yaş Grubu'nda Dünya Satranç Şampiyonu olan Cankut Emiroğlu, satrançla ilk kez anaokulunda tanıştığını belirterek, "Satranç, hayatıma çok şey kattı. İlk olarak satranç sayesinde sabırlı olmayı öğrendim. Yeri geliyor bir masada 7-8 saat kaldığımız oluyor. Ayrıca, eskiden çok hareketliydim, şimdi daha sakinim. Pratik düşünme alışkanlığı kazandım" dedi. 100'ü aşkın madalya ve kupası bulunan Cankut Emiroğlu, 2008 yılında da aynı başarısını sürdürmek istediğini dile getirdi.

Cankut Emiroğlu'nun annesi Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Yetiştiricilik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Dilek İşgören Emiroğlu, Cankut'un başarısının kendilerini çok gururlandırdığını kaydederek, "Yaklaşık 4.5 yıldır bu gururu yaşıyoruz. Bizi tanımayan insanların yolda durdurup oğlumuzun başarılarından bahsetmeleri bizi çok mutlu ediyor. Ülkemizi değişik ülkelerde temsil ediyor. Bu yılda Vietnam'da Dünya Satranç Şampiyonası'na katılacak. Biz ailesi olarak sonuna kadar ona destek vereceğiz"

şeklinde konuştu.

Antalya'da katıldığı turnuvada Kıbrıs Satranç Federasyonu Başkanı ve İngiltere Satranç Federasyonu Başkanı'nın da konuk olarak bulunduğunu vurgulayan Prof. Dr. Dilek İşgören Emiroğlu, "Ödül töreni öncesinde KKTC Satranç Federasyonu Başkanı Yener Ersoy ve Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Ali Nihat Yazıcı iki ülke arasında yapılacak işbirliği için protokol imzaladı. Bu şekilde KKTC'ye Avrupa tarafından uygulanan boykot Türkiye Satranç Federasyonu tarafından aşılmış oldu" diye konuştu.

(YK-KÇ-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

Konyaspor Fenerbahçe maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Konyaspor FB maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bugün Hıdrellez mi? 5-6 Mayıs Hıdırellez bugün mü yarın mı? Hıdırellez ne demek, dinimizde var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 6 Mayıs bugünkü kabine toplantısında ÖĞRETMEN ATAMASI ile ilgili gelişme var mı? Hıdırellez Kuran'da geçiyor mu? Hıdırellez dinde var mı? Hıdırellez batıl inanç mı? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Konyaspor Fenerbahçe maç kadrosu ilk 11'i! Konya FB ilk 11'inde kimler var? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Hıdırellez dilek kağıdı nasıl yazılır? Hıdırellez günü duası nasıl yapılır? Hıdırellez gül ağacına dilek nasıl yapılır, saat kaçta gömülür, gül ağacı şart mı? Hıdırellez nedir? Hıdırellezde neler yapılır? Hıdırellez ne zaman? Hıdırellez dileği ne zaman yapılır? En güzel Hıdırellez mesajları! Resimli, anlamlı Hıdırellez mesajları 2024! Konyaspor Fenerbahçe maçı CANLI izle! 6 Mayıs Konyaspor FB maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 6-7 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Kızıl Goncalar Ayza kim? Kızıl Goncalar Ayza karakteri gerçekte kim, Melisa Doğu kimdir? Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title