Haberler

    Mini Merkel: Başbakan İki Hata Yaptı

    ALMANLARIN büyük çoğunluğunun yönetiminden memnuniyet duymasına rağmen Başbakan Angela Merkel, mülteci politikasıyla aşırı sağ parti AfD'nin güçlenmesine zemin hazırlamakla suçlanıyor.

    ALMANLARIN büyük çoğunluğunun yönetiminden memnuniyet duymasına rağmen Başbakan Angela Merkel, mülteci politikasıyla aşırı sağ parti AfD'nin güçlenmesine zemin hazırlamakla suçlanıyor. Merkel'in CDU genel başkanlığı koltuğuna aday olan Annegret Kramp Karrenbauer de tavırları ve sakin kişiliğiyle Merkel'in kopyası anlamında 'Mini Merkel' olarak adlandırılıyor.

    FARKLI DÜŞÜNÜYORUZ

    Merkel'le farklı düşündüklerini kanıtlamaya çalışan Kramp Karrenbauer, "Merkel'in iki hatası var" dedi. Spiegel dergisine konuşan Kramp Karrenbauer, "Birincisi Merkel bazı konularda partinin onayını almadan uygulamaya koydu. İkincisi ise çekimser biri. Bazen kararlı çıkışlar yapmak gerekir" diye konuştu.

    KAPILARI AÇMASI DOĞRUYDU

    2015 sonbaharında mültecilere kapıları açtığı eleştirilerine katılmadığını söyleyen Annegret Kramp Karrenbauer, "Merkel'in kapıları açması doğruydu" dedi. AfD'nin yükselmesinde de Merkel'in sorumlu olmadığını savunan Kramp Karrenbauer, Türkiye ile mülteci sözleşmesi sayesinde akının önlendiğini ve iltica yasasının sertleştirildiğini söyledi.

    Kaynak: Hürriyet / Dünya

    Angela Merkel Dünya Haberler

    Bakmadan Geçme

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title