Haberler

Midyat Büyükelçi, Yargıtay ve Danıştay Üyelerinin Midyat Gezisi Büyükelçi, Yargıtay ve Danıştay...

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, yargıtay ve danıştay üyeleri ile işadamlarından oluşan 40 kişilik bir heyet, Fenerbahçe Asbaşkanı Midyatlı işadamı Mithat Yenigün'ün davetlisi olarak Mardin'in Midyat İlçesi'ne geldi.

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, yargıtay ve danıştay üyeleri ile işadamlarından oluşan 40 kişilik bir heyet, Fenerbahçe Asbaşkanı Midyatlı işadamı Mithat Yenigün'ün davetlisi olarak Mardin'in Midyat İlçesi'ne geldi.

Fenerbahçe Asbaşkanı Midyatlı İşadamı Mithat Yenigün'ün ev sahipliğinde, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng, Danıştay Üyesi Mardin eski Valisi Mustafa Temel Koçaklar, 10'uncu Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in Genel Sekreteri Kemal Nehrozoğlu, Yargıtay 15. Daire Üyesi Recep Yakın, Türk Tanıtma Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Baytaş, gazeteci ve yazarlardan oluşan 40 kişilik heyet, bugün Midyat'a geldi.

Tarihi Kasr-ı Nehroz Oteli'nde konaklayan heyet üyeleri, mimari yapısıyla, tarihi ve görsel değerleriyle herkesi kendine hayran bırakan Midyat, Mardin ve Hasankeyf'in tarihi ve turistik mekanlarını gezdi. Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu'nun da eşlik ettiği heyet, sinema ve dizi filmlerin çekildiği devlet konuk evi, binlerce yıllık tarihi taş evleri, hanları, cami ve kiliseleri, kuyumcu ve gümüşçüler çarşısını gezdi.

Başkan Nasıroğlu, gelen heyetin onuruna verdiği öğle yemeğinde misafirlere yöresel yemeklerden oluşan bir menü sundu. Heyet, daha sonra bin 617 yıllık tarihi Mor Gabriel (Deyrul-Umur) Manastırı'nı ziyaret etti. Turabdin Metropoliti Timetheos Samuel Aktaş tarafından manastır girişinde karşılanan heyet, ibadethane yerlerini, eski yemekhane ve azizlerin mezarlarını gezdi. Heyet bir süre manastırın misafirhanesinde verdiği moladan sonra manastırdan ayrılarak Midyat'a geri döndü.

SÜRYANİCE YASAK, NE ZAMANA KADAR BİLMİYORUZ

Mola sırasında sohbetle başlayan konuşmasında Metropolit Samuel Aktaş, ruhaniler olarak ülkenin selameti için sürekli dua ettiklerini belirterek, Bence herkes barış istiyor. Barışın canı gönülden olmasını istiyoruz. Devamlı biz ruhaniler, ülkemizin selameti için dua ediyoruz. Belki Allah bazılarımızın dualarını kabul etti ve şuan bu barış meselesi başladı. Barışı istiyoruz. Fakat sizin de gördüğünüz gibi şimdiye kadar kocaman tarihi bir manastır ve Süryanice dili burada konuşuluyor ama yasak. Ne zamana kadar Bilmiyoruz. Öğrencilerimiz var, devlet okullarında okuyorlar. Sabah şehre götürüp, akşam onları manastıra getiriyoruz. Burada sadece yurt olarak kalıyorlar. Yani devletimiz, hükümetimiz sakin olsa, barış dili olursa, hepimiz o barışın kokusunu zevkini yaşarız. Barış olmazsa hepimiz huzursuzuz dedi.

ÜMİT EDİYORUZ Kİ BARIŞ BU HALKA ERKEN GELSİN

Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng da, kaldıkları otelde yaptığı konuşmada, Midyat'a ilk kez geldiğini ve büyük bir hayranlık duyduğunu ifade ederek, Çoğu kez Mardin'in ve Midyat'ın ismini duyuyordum. Birçok şehri gezdim ama ilk kez buraya geliyorum. Bu gezi beni çok mutlu etti. Her ülkede problemler yaşanabilir. Ümit ediyorum ki diyalog biçimiyle istikrar sağlanabilir ve halklar barış içinde güzel bir yaşama ulaşabilir. Ben Mardin'e geldikten sonra fark ettim ki bir yandan barış bir yandan çatışma vardır. Biz zaten çatışmadan acı duyuyoruz. Biz de ümit ediyoruz ki barış bu halka erken gelir ve mutlu yaşarlar diye konuştu.

MİDYAT, DÜNYAYA ANLATILMASI GEREKEN BİR HİKAYE

Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu ise, bölgedeki zenginliklerin yeterince bilinmemesinden yakınarak, Maalesef yaşadığımız bölgenin zenginlikleri tam olarak bilinmiyor. Kentimizde birliğin, kardeşliğin, dayanışmanın, en güzel örnekleri sergileniyor. Midyat'ın sosyal hayatı ve kültürel etkinliği, tüm dünyaya anlatılması gereken bir hikayedir. Biz kentimizin tarih ve kültürünün, değerlerinin ve markalarının farkındayız. En önemli görevimiz, tarihi ve kültürel değerleri ile bu kentin ruhunu diri tutmaktır. Midyat ve Mardin tarihi değeri yüksek yerler, mutlaka görülmelidir şeklinde konuştu.

'DİYARBAKIRSPOR'UN RUHU İSTANBUL'A TAŞINAMAZö

Çözüm sürecin başarıya ulaşmasını temenni ettiklerini ifade eden Fenerbahçe Asbaşkanı Midyatlı İşadamı Mithat Yenigün ise, Bölgede herkesin huzura kavuşmasını istiyoruz. Bu gerçekleştiği takdirde ekonomik yönden büyük hamlelerin olacağını düşünüyoruz. Bu gerçekleşirse kalkınma sağlanır ve insanların başka yere göç etmesine gerek kalmaz ifadesini kullandı.

Gezinin sonunda Midyat Belediye Başkanı Şehmus Nasıroğlu, Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Gong Xiaosheng'a telkari işlemeli gümüş şekerlik hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Danıştay Yargıtay Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title