Haberler

Mıcrosoft Türkiye'de İnovasyon Merkezi Kuruyor

Microsoft'un Orta Doğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkanı ve Microsoft International'ın Başkan Yardımcısı Ali Faramawy, Forum İstanbul 2008'de Microsoft Türkiye'nin Aldığı Önemli Bir Yatırım Kararını Açıkladı.

Microsoft'un Orta Doğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkanı ve Microsoft International'ın Başkan Yardımcısı Ali Faramawy, Forum İstanbul 2008'de Microsoft Türkiye'nin aldığı önemli bir yatırım kararını açıkladı.

Microsoft Türkiye iş ortakları ile birlikte üniversiteleri de yanına alarak ortak bir çatı oluşturmak ve teknoloji geliştirme için bir ortam sağlamak amacıyla Ankara'da bir İnovasyon Merkezi kuracak.

23-25 Nisan 2008 tarihleri arasında gerçekleştirilen ve "Türkiye'nin ekonomik/politik istikrarını sürdürülebilir büyüme ile nasıl devam ettireceği" konusuna odaklanan Forum İstanbul 2008'de açıklanan yatırım kararı, Microsoft'un Türkiye'ye duyduğu güvenin bir ifadesi olarak sunuldu. Microsoft'un desteğiyle kurulacak İnovasyon Merkezi Türkiye'nin, geleceğin teknolojilerini üretebilmesine ve ihraç edebilmesine katkı oluşturacak.

Açıklamaya göre, Ankara'da kurulacak Microsoft İnovasyon Merkezi'nin (MİM) yeriyle ve kurulacak işbirliği çatısıyla ilgili iki köklü üniversiteyle görüşmeler sürüyor. Bu görüşmelerin tamamlanmasıyla merkezin altı aylık bir dönem içerisinde akademisyenler ve iş ortaklarının katılımıyla faaliyete geçmesi planlanıyor.

İNOVASYON KÜLTÜRÜNÜ CANLANDIRACAK BİR MERKEZ Microsoft'tan yapılan açıklamaya göre, MİM'in odağında sağlık, eğitim sektörleri ve yerel yönetimlerin ihtiyaçlarına; e-devlet uygulamalarına yoğunlaşmak bulunuyor. Microsoft bu merkezde iş ortaklarıyla birlikte odak konularda verimliliğin artmasına katkı sağlayarak küresel pazarda rekabet gücünü artıracak.

Hizmetlerin elektronik ortamlarda geniş kitlelere sunulmasını mümkün kılacak ve inovatif çözümlere dair prototipler gerçekleştirilmesine katkıda bulunacak. Merkezin sektörel birikimin artırılmasında ve ürünleşmenin teşvik edilmesinde de önemli işlevler üstlenmesi bekleniyor.

3 yıllık bir planlamayla başlanacak projelerle, MİM uzmanlığı ve teknoloji gelişimini teşvik ederek Türkiye'nin inovasyon kültürüne canlılık kazandırmayı planlıyor.

Ankara'daki Microsoft İnovasyon Merkezi, dünyada Microsoft'un "Oyun Yazılımı Geliştirme Ön Kuluçka Merkezi"ne sahip ilk inovasyon merkezi olacak. Bu merkezde oyun yazılım geliştirme konusunda Türkiye'de var olan genç ve yaratıcı potansiyele, bir yıllığına donanım, yazılım ve teknik destek/eğitim sunulması ve bu potansiyelin ekonomiye kazandırılması hedefleniyor.

Microsoft İnovasyon Merkezi'nde ayrıca profesyonel yazılım geliştiricilerin çözümlerini üzerinde test edebilecekleri, kavram ispatı çalışmaları yapabilecekleri bir donanım platformu ve bununla ilintili teknik destek ve danışmanlık sağlanacak.

TÜRKİYE'NİN YAZILIM EKONOMİSİNE DESTEK Bu yatırım kararını açıklayan Microsoft'un Orta Doğu ve Afrika Bölgesinden Sorumlu Başkanı ve Microsoft International'ın Başkan Yardımcısı Ali Faramawy, Türkiye'nin Microsoft'un ana stratejileri açısından önemi giderek artan bir ülke olduğunu ifade ederken, açılacak İnovasyon Merkezi'nin Türkiye'nin büyük potansiyeline duyulan inancın temel bir yansıması olduğunu belirtti.

Faramawy, "Microsoft Türkiye olarak Türkiye'nin bilişimle kalkınması ve bilişim çözümlerinin artan oranda verimlilik ve katma değer sağlaması için sürekli yeni projeler geliştiriyoruz. İnovasyon Merkezi kararı hem Türkiye ekonomisinin dinamik geleceğine duyulan sağlam inancı hem de Türkiye'nin dünya bilişim sektöründe giderek artan rolünü teyit ediyor. Böylesine önemli bir projeyle gündeme gelmek ve teknoloji geliştirme ve ihraç etme alanında kurulacak altyapıya öncülük etmek bizleri gururlandırıyor Merkezin kurulmasıyla birlikte inovasyon kültüründe büyük bir hareketliliğin yaşanacağını düşünüyoruz. Projeyle ilgili ilk adım merkezin yerinin belirlenmesi olacak. Sonra sağlık, eğitim ve yerel yönetimler konuları ile ilgili iş ortaklarımızın, çözüm geliştirme ihtiyacı duydukları projeleri belirleyeceğiz ve İnovasyon Merkezi çalışmalarına başlayacak" dedi.

(CY-ÖK-E)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

Cuma namazı nasıl kılınır, kaç rekat? Cuma namazı farz mı? ÖZGÜR DEMİRTAŞ KİMDİR? Özgür Demirtaş nereli, kaç yaşında, evli mi? MOR KOD NEDİR? Hastanelerde mor kod ne anlama gelir? #128657 Ankara Cuma namazı saat kaçta? Ankara Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma Ankara cuma namaz saati! İstanbul Cuma namazı saat kaçta? İstanbul Cuma selası ne zaman okunacak? 26 Nisan Cuma İstanbul cuma namaz saati! KIZILCIK ŞERBETİ İZLE | Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı yayınlandı mı? Kızılcık Şerbeti fragman izle! ÖĞRETMEN ATAMALARI | Öğretmen atama kadro ve branş dağılımı ne zaman açıklanacak? Yusuf Tekin açıklama yaptı mı? 26 NİSAN CUMA HUTBESİ | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! 36 BİN SÖZLEŞMELİ SAĞLIK PERSONELİ BAŞVURU EKRANI! 36 bin sözleşmeli sağlık personeli alımı başvurusu nereden yapılır? Mehmet Büyükekşi aday olacak mı? TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi aday oldu mu? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu çalışanlarına mobbing mi uyguladı? Eski Patiswiss CEO'su çalışanları azarladı! Devlet Bahçeli'nin Ferdi Tayfur göndermesi Erdoğan'a mı? Semih Yalçın ne dedi? Recep Tayyip Erdoğan, Özgür Özel görüşmesine Kemal Kılıçdaroğlu ne dedi? Kemal Kılıçdaroğlu, Özgür Özel'i neden uyardı? Noterde kredi kartı geçiyor mu? Noterlerde kredi kartı ile ödeme yapılır mı, kartla ödeme geçer mi? ESRA EROL'DA çocuk gelin skandalı nedir? Esra Erol son bölümde ne oldu, olay ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title