Haberler

MHP TBMM Grup Toplantısı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Erdoğan, Türk milleti ırka önem verseydi, ırka göre kanaat oluştursaydı, sen 10 yıldır Türk vatanında Başbakanlık görevini nasıl yapacaktın, nasıl bu makamlara kadar çıkabilecektin-" diye sordu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Sayın Erdoğan, Türk milleti ırka önem verseydi, ırka göre kanaat oluştursaydı, sen 10 yıldır Türk vatanında Başbakanlık görevini nasıl yapacaktın, nasıl bu makamlara kadar çıkabilecektin-" diye sordu.

Partisinin TBMM Grup toplantısında konuşan Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'ni (TSK) hedefine alan çok boyutlu karalama kampanyasının kritik seviyeye ulaştığını söyledi.

Türk ordusunun devam eden darbe davalarının yanı sıra, her düzeydeki mensuplarının değişik ithamlara maruz kaldığını, alçakça iftiralara uğradığını ifade eden Bahçeli, bunlardan birinin de askeri casusluk suçlaması olduğunu belirtti. Bahçeli, milletin ve TSK'nın bu süreci daha fazla taşımayacağını ifade ederek, "Türk askerine casus yaftası vurmak, çıkar amaçlı teşekkül kurma iddiasını yöneltmek ve genelkurmay başkanlarını terörist başı olarak göstermek kimsenin izah edemeyeceği kepazeliklerdir. Bize göre Türk Silahlı Kuvvetleri'nden münferiden kuşkulu bazı kişiler çıkabilecekse de genel anlamda casus ve hain çıkması düşünülemeyecektir" dedi.

TSK mensupları hakkındaki davaların vakit geç olmadan sonuçlanması gerektiğini dile getiren Bahçeli, Türk askerinin daha çok yıpranmaması için adaletin süratli bir şekilde çalışması, suçlamaların zaman kaybedilmeden aydınlığa kavuşması gerektiğini vurguladı.

-"TSK adeta esir alınmış gibidir"-

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Ne acıdır ki Türk Silahlı Kuvvetleri adeta esir alınmış gibidir. AKP hükümetinin hınç ve garezle bugünkü tabloya meydan açtığı, geçmişle hesaplaşma adına her çirkefliği seferber ettiği esasen aşikardır. Başbakan Erdoğan'ın bu süreçten sızlanması ise timsah gözyaşlarından başka bir şey değildir.

Hazırlığı yapılan 4. yargı paketi ve diğer yasal bazı adımlarla birlikte PKK-KCK militanlarıyla tutuklu bulunan TSK mensupları arasında bir dengelemeye gidileceği, gittikçe daha belirgin hale gelmektedir. Başbakan'ın bu yönde bir niyetinin olduğu, teröristlerle terörle mücadele edenler arasında müzakere mahsuplaşması yapmak için elini ovuşturduğu geçen hafta katıldığı bir televizyon programında yaptığı açıklamalardan anlaşılmaktadır. Bizzat kendisinin, terörle mücadeleye gönderecek komutan bulmakta dahi zorluk çektiklerini gündeme getirmesi, TSK'nın ne hallere düşürüldüğünün açık ispatıdır. Darbe davalarının savcısı olduğunu söylemeye kadar işi götüren Başbakan'ın, Türk askerinin moralinin derdine düşmesi inandırıcı olmadığı gibi, yeni bir istismarın da ta kendisidir. TSK'nın savaş şartlarında dahi görülmeyecek kadar sindirilmesine mutlaka son verilmeli ve AKP hükümeti yaptıklarından pişmanlık duymalıdır. Aksi takdirde ortaya çıkabilecek vebal ve ağır sorumluluğun altından kalkabilmesi mümkün olmayacaktır."

-Irkçılık tartışmaları-

Bahçeli, dünyanın hiçbir ülkesinde, hiçbir demokratik rejiminde etnik kimlikler okşanarak, etnik ve dini çeşitlilikler kaşınarak, demokrasinin ve toplumsal dayanışmanın geliştiğinin görülmediğini söyledi.

Dünyanın hiçbir ülkesinde teröristlere teslim olmanın çözüm süreci, devleti ortadan kaldırmaya çalışanların hak arayan özgürlük savaşçıları olarak değerlendirilmediğini ifade eden Bahçeli, "Millet hazinesini 36 parçaya bölmenin adı demokratikleşme, milleti sevmenin adı ırkçılık, tarihe kin ve öfkeyle yaklaşmanın adı normalleşme ve geçmişle yüzleşme olarak tarif edilmemiştir" dedi.

AK Parti'nin millet gerçeğini anlamadığını, milli kimliği özümseyemediğini, milli kültürün sırrına eremediğini ve milli tarihin haşmetine akıl erdiremediğini öne süren Bahçeli, şunları söyledi:

"AKP'nin hedefinde Türklük ve Türk milleti gerçeği bulunmadığından kendisinden olmayanlara ırkçılık çamurunu pervasızca sıçratmaktadır. Buradan Başbakan Erdoğan'a sormak isterim ki Türklüğü ırkçılıkla örtüştürmek ve bir görmek hangi akla ve mantığa hizmettir- Türklük gibi muazzam bir değeri ırka indirgemek ve ırka tahvil etmek kimin haddinedir- Sayın Erdoğan, Türk milleti ırka önem vermiş olsaydı, ırka göre kanaat oluştursaydı, sen 10 yıldır Türk vatanında Başbakanlık görevini nasıl yapacaktın, nasıl bu makamlara kadar çıkabilecektin-

Bugüne kadar sözde Kürt meselesini her fırsatta dillendirmek ne hikmetse ırkçılık olarak görülmemiştir. Türk milletinin içinden, dil ve kültür vasıtasıyla yapay azınlık oluşturma çabalarının ırkçılığın daniskası olduğu şimdiye kadar söylenmemiştir. Ancak Türklüğe, Türk milletinin tüm kültür birikimlerine, var olan her türlü kazanımlarına hürmet ve riayet Başbakan tarafından ırkçılıkla bir görülmüş, şeytanın yolu olarak lanse edilmiştir.

Geçen haftaki grup konuşmasında partimizi hedef alarak, 'ırkçılık asabiyet, asabiyet ise şeytandandır. Irkını, kavmini, kafatasını övmek, onunla böbürlenmek, diğerlerini, diğer yaratılanları aşağılamak şeytandandır' diyen Başbakan'ın kafası karışık, bilgi ve kültür dağarcığı kurudur. Sayın Başbakan ya sen şeytanı bilmiyorsun ya da şeytan senin aklını başından çoktan almış ve yoldan çıkarmıştır da haberin olmamıştır. Cahiliye döneminin mirasıyla, kabile mantığını aşamamış bir zihniyet kalibresiyle milleti anlamaya, milleti kabullenmeye ve millet sevgisinden nasiplenmeye kesinlikle ihtimal yoktur."

-"Ersoy ve Kısakürek de mi ırkçıdır-"

Necip Fazıl Kısakürek'in Türk tanımını ve İstiklal Marşı'nın şairi Mehmet Akif Ersoy'un "kahraman ırkıma bir gül", "ırkıma yok izmihlal" mısralarını hatırlatan Bahçeli, "Merhum şairimiz Kısakürek de mi ırkçıdır- Vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy da mı ırkçı olarak görülecektir- Sayın Başbakan bunlara ne diyecek, nasıl cevap verecektir- Tabiatıyla Başbakan Erdoğan yavaş yavaş her şeyi öğrenecek, zihnindeki karanlıkları biraz azimli olursa hayatının geri kalan senelerinde kısmen berraklaştıracaktır" diye konuştu.

Bahçeli, Türklüğün dünyanın neresinde yaşarsa yaşasın, bu değer etrafında toplananların ortak yazgısı, ortak adı olduğunu belirtti.

"Bizim anlayışımıza göre Türklük ırka atıf yapmaz, ırkı önceliğine almaz, almayacaktır" diyen Bahçeli, MHP'nin tüm vatandaşları, etnik köken, dil ve din gibi farklılıklara bakmaksızın Türk milleti tanımıyla kucakladığını söyledi.

Bahçeli, "Biz alt kültür dairelerinin mevcudiyetine saygı göstermekle birlikte, tamamını milli kimlik içinde görmekteyiz. Başka bir ifadeyle, 'Türkiye Cumhuriyeti'ni kuran Türkiye halkına Türk milleti denir' hükmünün özünde de bunlar yatmaktadır" diye konuştu.

Milletin her ferdinin Türk milletinin eşit ve yeri dolmaz birer mensubu olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Bundan geriye gidiş yoktur. Başbakan ve İmralı korosu ne yaparsa yapsın, büyük Türk milleti ahdinden dönmeyecek, bin yıllık hukukundan caymayacaktır" dedi.

Devlet Bahçeli, dün 93. yıl dönümü olan Misak-ı Milli'nin, Türk milletinin en stratejik kararlarından birisi olduğunu dile getirdi.

Misak-ı Milli'nin emanet, inmeyecek sancak, sönmeyecek varlık ateşi olduğunu ifade eden Bahçeli, 6 maddelik Misak-ı Milli'ye eklediği 6 maddeyi açıkladı.

Bahçeli'nin okuduğu yeminde, "Milletimiz bin yıllık tarih süzgecinden geçerek bugüne gelmiş derin bir kaynaşmanın, kurulan kardeşlik bağlarının, kültür temelinde yükselen birliktelik hukukunun muhteşem bir sonucu ve alın teridir, inançla bildirmek isterim ki, bundan geriye dönüş yoktur" ve "Türk milletinin gidecek başka bir yurdu, devredecek toprağı, dışlayacak bir insanı, yeni baştan çizilecek sınırı yoktur, uyarmak isterim ki aksini düşünenler hüsrana uğrayacaklardır" maddeleri de yer aldı.

Grup toplantısının ardından terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvurunu nasıl değerlendirdiğini soran gazeteciye Bahçeli,

"Müzakere kahramanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan cevap versin" karşılığını verdi.

(Bitti)

Muhabir: Ali Hakan Der

Yayıncı: Kudret Topçu - TBMM

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title