Haberler

MHP İstanbul 3. Etap Aday Tanıtım Toplantısı

MHP Genel Başkanı Bahçeli: "İstanbul'un iki yakası denizin altında tüp geçitle birleşmişse bunun gerisinde bizim gayret, alın teri ve mücadelemiz çok fazladır" "Yarım asra yaklaşan müc...

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, " İstanbul'un iki yakası denizin altında tüp geçitle birleşmişse bunun gerisinde bizim gayret, alın teri ve mücadelemiz çok fazladır" dedi.

Bahçeli, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen "MHP İstanbul 3. Etap Aday Tanıtım Toplantısı"nda yaptığı konuşmada, gündüz kandilini hazırlamayanın gece karanlığa mahkum olacağını belirtti.

Türkiye'nin mevcut manzarasında "Aday olamadım" diyerek gücenmenin ve gönül koymanın doğru olmadığını anlatan Bahçeli, partilerine gönül veren herkese teşekkür etti.

Bahçeli, MHP'nin yerelde ve geneldeki iktidarının kilometre taşlarını, içtenlik ve bağlılığın döşeyeceğini ifade etti.

"Engeller aşılmak içindir"

Devlet Bahçeli, Türk milletinin yaşaması, ayakta durması ve bağımsız kalmasının, kendilerinin yapıcı müdahale ve mücadeleleriyle birebir ilişkili olduğunu belirterek, "Biliniz ki, engeller takılmak için değil aşılmak içindir, zorluklar yenilmek için değil geçilmek için, kötüler teslim olmak için değil ezilmek için vardır. Bizde bunu yapacak inanç, tecrübe, birikim ve kadro, zannedilenin fersah fersah ötesindedir. Bizde bunu sağlayacak iman ve iddia, ziyadesiyle mevcuttur. Bir an olsun unutmayınız ki, önümüzde engel ve güçlük yoksa bizimle uğraşan, ayağımızdan çekiştiren bulunmuyorsa, takip ettiğimiz yol bizi hiçbir yere götürmeyecektir" diye konuştu.

Bahçeli, hiçbir zaman başkalarının oyununda yardımcı aktör olmadıklarını, senaryolarında figüranlık yapmadıklarını ve dünya var oldukça da yapmayacaklarını söyleyerek, "Kimseye uşak olmadık, hiçbir küresel gücün etrafında pervane gibi dönmedik, milletimize yabancı hiçbir vahşi projenin kıyısında köşesinde bulunmadık. Dün söylediklerimizi bugün çiğnemedik, yalanlara ve aldatmalara gömülüp gitmedik. Bölücü teröristlere gözyaşları dökmedik, sahne berisinde karşılıklı ağlaşıp da arkada Türkiye'nin infaz hükümlerini gülerek onaylamadık. Gemi alıp gemicik demedik, ona buna önce kardeşim, dostum deyip arkasından düşman kesilmedik" ifadelerini kullandı.

"Mücadelemiz çok fazladır"

İstanbul'un suça teslim olduğunu savunan Bahçeli, "Bir zamanlar taşı toprağı altın olan kentin, şimdilerde altı üstü buhran ve bunalımlıdır" dedi.

Bahçeli, şöyle devam etti:

"20 yıl öncesine göre, İstanbul'da trafik çilesi azalmış mıdır? Saatler boyunca süren ve hayatı zindana çeviren şehir içi seyahatlerde en küçük bir düzelme ve iyileşme görülmüş müdür? Kaçak yapılaşma durmuş mudur? Sosyal ve ekonomik problemler halledilmiş midir? Altyapı sorunları bitmiş midir? Muhtemel büyük bir depreme karşı etkili önlemler alınmış mıdır? Düzgün ve dengeli şehirleşme sağlanmış mıdır? İstanbul'da 20 yılda yapılan, fakat bizim bilmediğimiz ve görmediğimiz neler vardır?"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaray Projesi'yle övündüğünü, fakat projenin bugünkü aşamaya gelmesinde MHP'nin payını görmezden geldiğini savunan Bahçeli, "İstanbul'un iki yakası denizin altında tüp geçitle birleşmişse bunun gerisinde bizim gayret, alın teri ve mücadelemiz çok fazladır" ifadesini kullandı.

İstanbulluların AK Parti ya da CHP'ye mecbur olmadığını söyleyen Bahçeli, MHP'yi hesaba katmayanların, 30 Mart'ta hak ettikleri cevabı alacaklarını dile getirdi.

AK Parti'nin diyalog halinde olduğu ülkelerde sorun yaşadığını ileri süren Bahçeli, "Ne hazindir ki, Türkiye'nin bölünmesi ve parçalanması için dış güçler, yerini AKP'nin başını çektiği, sevk ve idare ettiği iç düşmanlara çoktan bırakmıştır" dedi.

Cumhuriyetin değerleri, devletin varlığı, milletin birliği ve bütünlüğünün tehlike altında olduğunu öne süren Bahçeli, konunun artık milliyetçi hassasiyetin ötesinde, bir beka meselesi haline geldiğini söyledi.

Bahçeli, şöyle konuştu:

"Siyasi, ahlaki ve vicdani hiçbir ölçü ve sınır tanımayan Başbakan ve hükümeti, Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli güvenliğini, Türk milletinin milli birliğini, bekasını ve refahını, toplumsal huzur ve asayişimizi, çok ciddi ve ağır badirelerle karşı karşıya bırakmıştır. Gezi Parkı'ndan öğrenci evleri tartışmalarına, stadyumlardaki hercümerçten özel hayat ihlallerine kadar tüm yaşananlar, bunu göstermektedir. Milli çıkarlarımızı ve köklü devlet geleneğimizi, saltanatını sürdürebilmek adına tahrip etmekten vicdanen rahatsızlık duymayan BOP'çu Başbakan, sanal gündemlerle ve hezeyan dolu hedeflerle Türk milletini 11 yıldır meşgul etmiştir."

"Hakkari'de devlet yoktur, hükümet kayıptır. Başbakan Erdoğan ise sömürgeci güçlerin Kürdistan planlarını hayata geçirmek için gözünü kan bürümüş gibi hareket etmektedir" diyen Bahçeli, Türkiye'nin tüm milli güvenlik duvarlarının çökme sınırında olduğunu öne sürdü.

Bahçeli, Türkiye'nin ülkesi ve milletiyle bölünmez bir bütün olduğunu belirterek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Türkiye Cumhuriyeti şehitlerimizin kahramanlıklarıyla kurulmuştur. Aynı bedel ödenmeden, geçmişin tekrarı aynen yaşanmadan, Türkiye'nin yıkılması, berhava olması ve parçalanması da hayatta söz konusu olmayacaktır. Meydanlarda elde ettiğimiz bağımsızlığımızı ve milli varlığımızı, masa başlarında verdirmeyeceğiz, demokratikleşme paketleriyle peşkeş çektirmeyeceğiz."

Siyasi Partiler Kanunu'nda değişiklik yapıldığını söyleyen Bahçeli, terör örgütü PKK'nın genel afla taltif edilmesi için olağanüstü gayret gösterildiğini savundu.

Bahçeli, "Başbakan Erdoğan ya Türkiye'yi imha edecek ki buna gücü yetmeyecektir ya da kendisiyle birlikte zihniyeti hesap verecek ve ihanetten milli vicdanlarda müebbet cezaya çarptırılacaktır" dedi.

"Türk milletini iktidara taşıyacağız"

Milletin iktidarı olacaklarını, Türk milletini iktidara taşıyacaklarını ifade eden Bahçeli, "Yarım asra yaklaşan mücadelemiz kanıtlamıştır ki, biz şehadette gözyaşıyız, Çanakkale'deki etten duvarız. Sarıkamış'ta soğuğa kafa tutan inanmışlığız. Söğüt'ten Sakarya'ya kadar meydan okumayız. Kerkük'te gök bayrak, Gazze'de hüzün, Bosna'da ahız. Dağlık Karabağ'da ağıt, Kaşgar'da sızı, Hicaz'da iddia, Balkanlar'da çarpan kalbiz" diye konuştu.

Devlet Bahçeli, "Varsın birileri hepimiz 'şucuyuz, bucuyuz' diyerek mırıldansın. Biz Mete Han'ız, Bilge Kağan'ız, Ertuğrul'uz, Osman'ız, Yıldırım'ız, Fatih'iz, Kanuni'yiz, Genç Osman'ız, Mustafa Kemal'iz, Başbuğ Türkeş'iz. Her yönümüzle, her şeyimizle Türkiye'yiz. Yedi koldan, yirmi dört boydan dünyaya nam salan Türk'üz, Türk milletiyiz" şeklinde konuştu.

Adayların açıklanması

Büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkan adayı 952 kişinin tanıtıldığı toplantıda açıklanan belediye başkan adayları şu şekilde:

İstanbul: Rasim Acar

Erzurum: Kamil Aydın

Malatya: Şinasi Kazancı

Muğla: Mehmet Erdoğan

Sakarya: Orhan Ünver

Samsun: Ferhat Günaydın

Şanlıurfa: Kemal Saraçoğlu

Tekirdağ:  Nail Yılmaz

Trabzon:  Hüseyin Örs

Adıyaman: Mehmet Erdem

Afyonkarahisar: Fatih Çetinkaya

Bingöl: Hasan Karahan

Bolu: Şükrü Güneş

Çanakkale: Rüştü Akgün

Edirne: Orhan Çakırlar

Elazığ: Bilal Çoban

Karabük:  Rafet Vergili

Karaman:  Ali Pınarbaşı

Kars:  Murtaza Karaçanta

Kastamonu:  Hayati Hamzaoğlu

Kırşehir:  Arif Ekici

Siirt : Muammer Ekinci

Şırnak: Mizar Zeyrek

Sinop: İlhan Aydemir

Batman:  Ziver Ceviz

- İstanbul

Kaynak: AA / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Devlet Bahçeli Sinan Erdem İstanbul Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title