Haberler

MHP Genel Başkanı Bahçeli."Kuzey Irak'taki Gelişmeler, Suriye'de Meydana Gelen Olaylar ve Uzun...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kuzey Irak'taki gelişmeler, Suriye'de meydana gelen olaylar ve uzun yıllardan bu yana Güneydoğumuzda devam eden etnik temelli bölücü faaliyetler, ülkemizin üniter yapısını, milli"...

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Kuzey Irak'taki gelişmeler, Suriye'de meydana gelen olaylar ve uzun yıllardan bu yana Güneydoğumuzda devam eden etnik temelli bölücü faaliyetler, ülkemizin üniter yapısını, milli devlet anlayışını ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit edebilecek bir boyuta gelmiştir" dedi.

Akademiler Birliği'nin Bolu'da verdiği iftara katılan Bahçeli, burada yaptığı konuşmada, Hakkari'de meydana gelen saldırı sonucu şehit olan 6 asker ve 2 korucunun ailelerine baş sağlığı diledi.

İftar yemeğinin hüzünlü, buruk ve acılı bir güne rast geldiğini ifade eden Bahçeli, "Hepinizin bildiği gibi Güneydoğu'da 6 Mehmetçiğimiz ve 2 korucu olmak üzere 8 vatan evladımız şehit olmuştur. Hepinizin huzurunda şehitlerimize cenabı Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

Bahçeli, Türkiye'nin uzun bir zamandan bu yana çok büyük iç ve dış tehditlerle karşı karşıya bulunduğu belirterek, Türkiye'nin, gelişme süreci içerisinde çok önemli sosyal ve ekonomik sorunlarının yanı sıra yaklaşık 40 yılı aşan bir süre içerisinde çok büyük etnik temelli bir bölücü faaliyetle, mezhep temelli bir ayrımcılık tehdidi ile karşı karşıya bulunduğunu dile getirdi.

Bunun bu gün doruğa çıktığını anlatan Bahçeli, "Kuzey Irak'taki gelişmeler, Suriye'de meydana gelen olaylar ve uzun yıllardan bu yana Güneydoğumuzda devam eden etnik temelli bölücü faaliyetler, ülkemizin üniter yapısını, milli devlet anlayışını ve toprak bütünlüğünü açıkça tehdit edebilecek bir boyuta gelmiştir. Bu çok önemli bir gelişmedir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Öyle durumlar vardır ki millet olarak siyasi düşüncelerimizden arınarak bu tehlikeli gidişata 'dur' diyebilecek hayırlı bir adımda aynı düşünceyi paylaşmak suretiyle hem siyasi kararlılığı hem toplumsal dayanışmayı ortaya koyacağımız gün olarak görülmelidir. Bugün için, siyasi iktidarın ortaya koymuş olduğu politikalar eksiğiyle fazlasıyla uzun zamandan beri uygulanmaktadır. Fakat beklenilen sonuçlar elde edilememiş olsa da tehlike gittikçe artmakta ve hızla devam etmektedir."

-"Bölücü faaliyetlerin kökünü kazımak şartıyla"

Bölücü faaliyetlere karşı MHP'nin, ortadan kaldırıcı ve kökün kazıyıcı bir politika izlemek şartıyla AK Parti'nin yanında olacağını vurgulayan Bahçeli, bu bakımdan bugün yüzde 50'yi aşan bir irade desteği ile TBMM'de sahip olduğu 326 milletvekili ile güçlü bir iktidar profili çizen AK Parti'den millet olarak, etnik temelli bölücü faaliyetleri tamamen ortadan kaldıracak ve kökünü kazıyacak bir cesaret ve siyasi kararla üzerlerine gitmeyi istediklerini kaydetti.

"Böyle bir adım atılacak ise Milliyetçi Hareket Partisi yanındadır" diyen Bahçeli, bunu başka türlü anlamanın doğru olmadığını dile getirdi.

Orta Doğu'da yaşanan olaylara da değinen Bahçeli, "Türkiye bugün 4 ayaklı bir bağımsız devletin oluşumu süreci içerisinde sıraya konmuş bir ülkedir. Kuzey Irak'ta başlayan, Suriye'de şekillenmeye çalışılan, gelecekte İran ve Türkiye'nin de baş ağrısı olabilecek bu 4 ayaklı bölücü faaliyete bir yerde 'dur' diyebilmek için teşhisi tam yapmalı, gerekli tedbirler cesaretle alınmalı ve Türkiye'nin bağımsızlığını, toprak bütünlüğünü, üniter yapısını riske atacak her türlü davranışa son verilmelidir" ifadesini kullandı.

Bahçeli, demokrasi, özgürlük gibi insan hayatının ulaşmış olduğu önemli kavramların arkasına saklanarak, Türkiye'nin bölünmesine göz yumabilecek bir gafletin bugün için ihanet çizgisine girdiğini belirterek, çok önemli bir süreci yaşadıklarını ve bunun bir an evvel bitmesini istediklerini söyledi.

-"Kandil'e Türk bayrağını dik"-

"Bu nedenle bazı yanlışlardan dışa bağımlı hareketlerden aşağılık kompleksi taşıyan davranışlardan uzak kalmak lazımdır" diyen Bahçeli, şöyle konuştu:

"Kimdir ki Barzani, onun Suriye'deki gelişmeler doğrultusunda desteğini ve rızasını almak için 21. yüzyıla lider bir Türkiye olarak hazırlanan bir ülkenin Dışişleri Bakanı ayağına kadar gidebilir. Böyle bir anlayışı kabul etmek mümkün değildir. Türkiye Barzani denen peşmergeyi ya Türkiye'ye çağırmalı ya da gerekli talimatı vermeli, aklını başına alınması tavsiye edilmelidir."

Bahçeli, bu tür davranışların her gün yeni bir Mehmetçiğin, yeni bir korucu ve vatandaşın şehit olmasına vesile olduğunu ifade ederek, buna "dur" demenin zamanı olduğunu kaydetti.

Gündem değişikliğine ihtiyacın olmadığını vurgulayan Bahçeli, "Türkiye'nin gerçeklerini konuşmaktan çekinerek, yalan yanlış bu günü ilgilendirmeyen konularla gelecekteki bazı sorunları bu güne taşıyarak, bugün tartışarak ülkenin gündemini kimse saklamamalıdır. Sayın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, milletimiz sizden bunu bekliyor, Bolu'dan sesleniyorum, artık gelişi güzel davranışlardan vazgeçiniz. Gerekli tedbirleri almanın cesareti ile sadece ve sadece bölücü unsurlarla, militan temelli insanlarla uğraşmak yerine, onları besleyenlerin de kaynağını kurutmak suretiyle önce Kandil'e Türk Bayrağını dik, sonra gereği neyse yap" diye konuştu.

Muhabir: Emin Gürbüz

Yayıncı: Murat Paksoy - BOLU

Kaynak: AA / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Devlet Bahçeli Suriye Irak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title