Haberler

MHP Ankara Milletveki Adaylarından Tesud'a Ziyaret

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara 1. Bölge Adayları Tuğrul Türkeş, Doğan Cansızlar, Bekir Aksoy, Abdurrahman Küçük ve Sevginaz Hamidoğlu Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ni (Tesud) Ziyaret Etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara 1. Bölge adayları Tuğrul Türkeş, Doğan Cansızlar, Bekir Aksoy, Abdurrahman Küçük ve Sevginaz Hamidoğlu Türkiye Emekli Subaylar Derneği'ni (TESUD) ziyaret etti.

Ziyarette, Vatansever Kuvvetler Güçbirliği Hareketi (VKGBH) Derneği'ne yönelik operasyonu değerlendiren TESUD Genel Başkanı emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu, olayda hiç asker olmadığını belirterek, "Psikolojik bir seçim yatırımı içerisindeler. Bu seçmen ve seçim üzerine baskıdır. Emekli askerleri suçlamak ancak onlara sandıkta geri döner" dedi.

Dernek Genel Merkezi'ne gerçekleştirilen ziyaretin gündem maddesini terör oluşturdu. Ziyarette bir konuşma yapan TESUD Genel Başkanı emekli Tümgeneral Küçükoğlu, demokratik ve parlementer sisteme son derece saygılı olduklarını ve inandıklarını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ulusun iradesinin 367'yi işlettiğini belirten Küçükoğlu, hükümetin bu konuda mağduru oynamasına ise tepki gösterdi. Anayasa Mahkemesi'nin toplumsal huzur için karar verdiğini söyleyen Küçükoğlu, sivil toplum örgütlerinin siyasi

partilerin yerini almasının demokraside bir sıkıntı olduğunun göstergesi olduğunu belirtti. MHP'nin Ankara 1. Bölgeden milletvekili adayı olan Tuğrul Türkeş ise emekli asker oğlu olduğunu hatırlatarak, "Burayı kendi derneğim olarak görüyorum" demesi üzerine TESUD Başkanı Küçükoğlu ise 'Doğal üyesisiniz' dedi.

Demakrasiye ve parlamentonun sorunların çözüm noktası olduğuna inandığını belirten Türkeş, iktidar partisinin Cumhurbaşkanılğı seçiminde mağdur rolü oynadığını söyledi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde iktidarın tavrını eleştiren Türkeş, "Uzlaşmayı aramayan, neyi aradığını bilmeyen bir iktidar Türkiye'de gergin bir ortamın oluşturulmasına neden olmuştur" diye konuştu.

MHP'nin Ankara 1. bölgeden diğer milletvekili adayı Bekir Aksoy da, Irak'ın kuzeyine bir harekatın yapılmasının zorunlu olduğunu belirterek, bu konuda iradenin hükümette olduğunu söyledi. İktidara geldiklerinde terörle mücadeleyi hukuk kuralları içerisinde yapacaklarını, bu çerçevede yasalarda yeni düzenleme yapacaklarını kaydeden Küçükoğlu, devletin tüm imkan ve kadrolarıyla terörle mücadele edeceklerini ifade etti. Ziyareti değerlendiren TESUD Genel Başkanı Küçükoğlu, dernek üyelerinin emekli olsalar

bile silah başında etttikleri yeminin geçerli olduğunu söyledi. Bütün askeri dernek üyeleri ve aileleri ile birlikte 8-10 milyon seçmen kitlesine sahip olduklarını belirten Küçükoğlu, bütün partilere kapılarının açık olduğunu söyledi. Küçükoğlu, ulusal bütünlükte uzlaşmayan ve terörle mücadelede kararlılık göstermeyen hiçbir partiye ise oy vermeyeceklerini söyledi. Konuşmasının ardından gazetecilerin sorularını da cevaplandıran Küçükoğlu, VKGBH Derneği'ne yönelik düzenlenen operasyonla ilgili bir soru

üzerine şunları söyledi:

"Bakın orada hiç asker yok. Danıştay olayından bu yana bir Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı öyle bir söylemde bulundu ki sanki bunun içerisinde derin devlet var emekli askerler var. Sahte mektup olayları çıktı. Psikolojik bir seçim yatırımı içerisindeler. Malesef emekli subaylar ilişkilendirilmek isteniyor. Nasıl bir düzendir ki siyasi amaçla daha hukuki bir dava sonuçlanmadan suçlular ilan ediyor. Yapılan Avrupa İnsan Hakları Sözlemesi'ne göre suçtur. Ordudan atılmış subaylara bile emekli kimliği

veriliyor. Tamamen kurumsal bir sıkıntı içindeyiz. Seçim baskısıdır bu, seçmen üzerine baskıdır bu ve seçmenler üzerine yapılan çirkin bir politikadır. Biz demotratik parlementer içinde zaten böyle insanları barındırmayız. Emekli askerleri suçlamak ancak onlara sandıkta geri döner.Yanlış politikadan vazgeçmeleri gerekiyor, suç işleniyor".

Eski Deniz Kuvvetleri Komutanı emekli Oramiral İlhami Erdil'in cezaevine girmesinin hatırlatılması üzerine Küçükoğlu, "Hukuk devletinin gereğidir. Suç işleyen üst düzey bir devlet görevlisi şeffaf bir şekilde mahkemeye gidip de hüküm giyebiliyor mu? İşte TSK'nın ve bizim geldiğimiz geleneğin hukuk devletine saygısıdır. Genelkurmay Başkanı açıkça söylemiştir. Adli sistemde komutanların hiçbir müdahale yetkisi yoktur. Tabi ki üzülüyoruz komutanımızın böyle bir duruma düşmesine. Ama işe başka açıdan

baktığımızda Türkiye'de hukuk develetine en saygılı kurumun silahlı kuvvetler olduğunu açıkça görüyoruz" diye konuştu. VKGBH Derneği'nin Cumhuriyet mitingleri için bir partiden para aldığı yönündeki iddiaların hatırlatılması ve ' Siz mitinglere katılmak için para aldınız mı?' yönündeki soruya Küçükoğlu, 'Biz hiçbir siyasi partiden para almadık. Biz kendi isteğimizle mitinglere katıldık. Bizim hesaplarımız ortadadır" cevabını verdi.

(EDA-MAY-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title