Haberler

Metropoll: AK Parti'nin Oy Oranı Yüzde 48, HDP Baraj Altında

Güncelleme:

Metropoll Araştırma Şirketi'nin anketinde AK Parti'nin oy oranı 47-48, CHP'nin 26-27, MHP'nin oy oranı 1 Kasım'a kıyasla aynı kaldı. HDP ise yüzde 9'la baraj altında kaldı.

Metropoll Araştırma Genel Müdürü Özer Sencar, CHP yönetiminin yaptırdığı son araştırmanın verilerini bir sunum yaparak açıkladı. Araştırmaya göre Sencar, olası bir seçimde alınacak oy oranlarına ilişkin 1 Kasım sonuçlarına kıyasla çok büyük bir değişiklik öngörmedi.

HDP BARAJ ALTI, AK PARTİ YÜZDE 48

Ak Parti'nin oy oranının 47-48 bandında olduğu, CHP'nin oy oranının 26-27 bandında olduğu tespitini yapan Sencar, MHP'nin oy oranının 1 Kasım'a kıyasla aynı kaldığını HDP'nin yüzde 9 oranında bulunduğu ve baraj sınırında olduğunu kaydetti.

AKŞENER GELİRSE OYLAR ARTAR

Araştırmada MHP'ye de bir mesaj verildi. MHP'de mevcut genel başkan Devlet Bahçeli'nin yerine eski TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in gelmesi durumunda, MHP'nin oylarında önemli artışlar olabileceği, MHP'nin büyük bir bölümü Ak Parti'den alacağı oylarla birlikte yüzde 15 bandının üzerine çıkacağı tespiti iletildi.

BAŞKANLIK SİSTEMİ

Başkanlık sisteminden yana olanların oranı yüzde 40 olarak tespit edilirken, yüzde 60 ise başkanlık sisteminden karşı olduğu görüşünü açıkladı. Bu verinin açıklanması sırasında Sencar, AK Parti seçmeni içinde başkanlık sisteminden yana olanların oranının artış eğiliminde olduğunu ancak yüzde 80 civarında kaldığı belirtildi. Diğer 3 partiye oy verenlerin arasında başkanlık sistemine karşı oranların yüzdesinin de giderek arttığı belirtildi.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

AK Parti Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Kızıl Goncalar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Kızıl Goncalar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ömer 55. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Ömer yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? 6-7 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Selahaddin Eyyubi 24. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 6 Mayıs Selahaddin Eyyubi yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 6 Mayıs Pazartesi 2024? Survivor kim kazandı? 6 Mayıs Pazartesi Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Gama Beyin Dalgaları: Ne İşe Yarar ve Nasıl Artırılır? Kabine toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine toplantısı kararları ne zaman açıklanacak, devam ediyor mu? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! Numeroloji nedir, nasıl hesaplanır ve ne işe yarar? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! Ömer canlı izle 2024! Star TV Ömer 54. bölüm canlı yayın izleme linki var mı? Ömer dizisi nereden izlenir? Ömer yeni bölümde neler olacak? Tarot Falı Nedir, Nasıl Yorumlanır ve Nasıl Bakılır? The King's Man: Başlangıç filmi oyuncuları kim? The King's Man: Başlangıç filmi konusu, oyuncuları ve The King's Man: Başlangıç özeti! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 6-7 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500

Yorumlar (109)

UzmanMobil-IOS:

Seçim olsun HDP %8'i geçemeeez diyorum.

17
67
yanıtYanıtla
d.bakirliMobil-ANDROID:

hdpkk islam dusmanidir.Allah onlari ve yandaslarin belasini versin

26
56
yanıtYanıtla
URFA 63:

yedirme lan bana dinini kimmis bakalim islam dostu

yanıt28
yanıt16
kendal:

ulan hizbuşeytancı dine en büyük zararı siz verdiniz allah belanızı versin

yanıt36
yanıt10
Siverekli:

HDP özgürlüktür. HDP baskıya zülme başkaldırıdır.

51
29
yanıtYanıtla
ist:

çağe viratke.

yanıt7
yanıt10
Siverekli:

Kürt sorunu olduğu müddetçe oyum HDP ye.

57
22
yanıtYanıtla
zaza çewlik bingöllü Mobil-ANDROID:

Her zaman HDP

50
21
yanıtYanıtla
aaa:

hdp olumuneeee

53
15
yanıtYanıtla
Bawer:

HDP ye bu seçim 2 katı oy gelecek. Yatanları uyandırın oturanları kaldırın yürüyemeyenleri yurutun. Başkanımız Selahaddin DEMİRTAŞA canımız feda olsun.

47
18
yanıtYanıtla
Tüm 109 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title