Haberler

Metehan ve Bostancı Giriş Kapılarındaki Rum Görevliler İş Bırakma Hazırlığında

Kıbrıs'ta İki Kesim Arasında Ağırlıklı Olarak Araçlı Geçişleri Sağlayan Metehan ve Bostancı Giriş Kapılarındaki Rum Görevlilerin Ek Mesailerinde Kesintiye Gidildiği Gerekçesiyle İşi Bırakma Hazırlığında Oldukları Bildirildi.

Kıbrıs'ta iki kesim arasında ağırlıklı olarak araçlı geçişleri sağlayan Metehan ve Bostancı giriş kapılarındaki Rum görevlilerin ek mesailerinde kesintiye gidildiği gerekçesiyle işi bırakma hazırlığında oldukları bildirildi.

Haberi, "Barikatlar perşembeden itibaren kapanıyor" başlığıyla veren Fileleftheros Gazetesi, Rum Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı'nın fazla mesai ücretlerinin belli bir yüzdesini kesme niyetinin ardından, kara ulaşım birimi denetçilerinin, önümüzdeki perşembe gününden itibaren Metehan ve Bostancı giriş kapılarını kapatacaklarına dair dün bir ihbarda bulunduklarını yazdı.

Filelesftheros, "Denetçiler, 2003 yılında alınan bir kararla ve ivedilikle barikatlardaki araba kontrollerini yapmayı üstlendi. Denetçiler aynı zamanda özel polis memurları. Kara ulaşım denetçileri sendikası temsilcileri, dün Ulaştırma ve Bayındırlık Bakanlığı'na verdikleri ihbarla, fazla mesai ücretlerinden tüm 2006 yılı için kesilmesi öngörülen yüzde 14'lik oranın, Perşembe gününe kadar ödenmemesi halinde, denetçilerin barikatlarda çalışmayacaklarını bildirdi" ifadelerine yer verdi.

KKTC'den her gün Rum kesimine çalışmak amacıyla geçen binlerce işçinin bu uygulamadan etkilenmesi bekleniyor.

(MG-CY-CY-ÖK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title