Haberler

Meslektaşlarını "Eşekten Daha Kötü" Olarak Tanımlayınca Meclis'ten İhraç Edildi

Afganistan'ın Kadın Milletvekillerinden Malalayi Joya, Meslektaşlarını "Eşek ve İneklerden Daha Kötü" Olarak Tanımlaması Nedeniyle Meclis'ten İhraç Edildi.

Afganistan'ın kadın milletvekillerinden Malalayi Joya, meslektaşlarını "eşek ve ineklerden daha kötü" olarak tanımlaması nedeniyle Meclis'ten ihraç edildi.

Afgan Parlamentosu'nun alt kanadı yapılan oylamada ezici bir çoğunlukla Joya'yı milletvekilliği görevinden ihraç etti. Oylamada, bir televizyon kanalında yayınlanan bu yorumların mahkemeye verileceği bildirildi. 2005 yılında Ferah eyaletinden milletvekili adayı olarak meclise giren Jola, oylama sırasında mecliste yer almadı.

Röportajı yapan Tolo kanal muhabirinin bildirdiğine göre Joya, parlamentonun bir ahırdan daha kötü olduğunu belirterek, "Bir ahırda en azından süt üreten inekleriniz ve yük taşıyan eşekleriniz olur. Onlar inekler ve eşeklerden daha kötüler, onlar ejderhalar" dedi.

(AFP-SŞ-SŞ-HO-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title