Haberler

Meşal: ''Çözüm, Değiş-tokuş''

Hamas lideri Halid Meşal, kaçırılan İsrail askerinin Filistinli mahpuslarla değiş-tokuş edilmesini istedi.

Hamas lideri Halid Meşal, kaçırılan İsrail askerinin Filistinli mahpuslarla değiş-tokuş edilmesini istedi.

Meşal, İsrailli askerin Filistinli militanlarca kaçırılmasından sonra ilk kez bir basın toplantısıyla kamuoyu önüne çıktı.

Yoğun güvenlik önlemleri altında Şam'daki bir otelde gazetecilere açıklama yapan Meşal, kaçırılan İsrail askerinin savaş esiri olduğunu ve bu durumda uluslararası sözleşmeler ve yasaların uygulandığını söyledi.

İsrail askerinin serbest bırakılması karşılığında Filistinli mahpusların salınması gerektiğini söyleyen Meşal, ''Halkımız, ele geçirilen askerin Siyonist düşmanın hapislerindeki mahpuslarla değiş tokuş edilmesini istemekte birleşmiştir'' dedi.

İsrail'in suikast tehdidinde bulunduğu Meşal, İsrail ve ABD'yi, Filistinlilere karşı terörizmin en çirkin örneğini sergilemekle suçladı.

Kaçırılan askerle ilgili krizin çözümünde arabuluculuk yapan Mısır, Katar ve Avrupalıların çabalarının boşa çıkmasından İsrail'i sorumlu tutan Meşal, krizin tırmanmamasını istemediklerini belirterek, ''Barışçıl çözüm istiyoruz. Çözüm basit; değiş-tokuş'' dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title