Haberler

Mersin: Ortadoğu'daki Savaş Gerginliği

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, talep olması halinde Lübnanlı savaş mağdurlarını Tarsus'ta misafir edebileceklerini söyledi.

Mersin'in Tarsus İlçe Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, talep olması halinde Lübnanlı savaş mağdurlarını Tarsus'ta misafir edebileceklerini söyledi.

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırılarını kınayan Kocamaz, yaşananların dehşet verici olduğunu belirterek, İsrail politikalarının bölgeyi hızla felakete sürüklediğini kaydetti. İsrail'in uluslararası insan hakları kanunlarını açıkça ihlal ettiğini ve savaş suçu işlediğini ifade eden Kocamaz, Tarsus Belediyesi olarak Türkiye'ye gelen savaş mağdurlarına ev sahipliği yapabileceklerini dile getirdi. Kocamaz, "Tüm dünyanın seyirci olarak izlediği devlet terörünü lanetle kınıyorum. İsrail'in Lübnan'da yaptığı yıkım ve kıyıma 'dur' denilmesi gerekiyor. İsrail'in yaptığı apaçık bir terör olayıdır. Lanetliyoruz. Savaşın ne kadar acımasız olduğunu Lübnan'da yaşanan olaylar bir kere gözler önüne serdi. Acımasız İsrail füzeleri, tankları ve hava saldırıları ile evlerinden, ailelerinden ve vatanlarından ayrı kalan insanlara şefkatli davranmak insanlık görevimizdir. Sevgiye muhtaç olanlara sevgi sunmak, aç ve açıkta kalanlara yardım etmek, bir tas sıcak çorba ile her türlü tehlikeden uzak yatacak bir yer temin etmek hem yüce dinimiz İslam'ın hem de Türklüğümüzün şiarındandır. Belediye olarak ülkemize gelen savaş mağdurlarının yaralarını bir nebze de olsa sarmak için üzerimize düşen görevi yapmaya hazırız. Belediyemize ait 2 öğrenci yurdunu savaş mağdurlarımızın hizmetine açıyoruz. Talep olduğu takdirde bölgemize gelen misafirleri burada ağırlayabiliriz" dedi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title