Haberler

Mersin: Mersin Üniversitesi'ndeki Olaylar

Mersin Üniversitesi'nde Bugün Sol Görüşlü Öğrencilerle Polis Arasında Çıkan Çatışmalarda 60 Öğrencinin Gözaltına Alındığı Öğrenildi.

Mersin Üniversitesi'nde bugün sol görüşlü öğrencilerle polis arasında çıkan çatışmalarda 60 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Mersin Üniversitesi Çiftlikköy Kampusu'nda dün başlayan ve bugün de devam eden olaylar sırasında sol görüşlü öğrenciler, polisle çatıştı. Olaylar sırasında kampus tam bir savaş alanına dönerken, Çevik Şube Müdürlüğü'nde görevli Hasan Çakmak, Emine Aydemir ve Selçuk Çelik adlı polis memurları yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yaralı öğrencilerin bir bölümü ise Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde tedavi gördü.

Polis olaylara karıştığı belirlenen yaklaşık 60 öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltına alınan öğrenciler, otobüslerle Mersin Devlet Hastanesi'ne getirilerek doktor kontrolünden geçti.

Bu arada, yaşanan olaylar nedeniyle Mersin Üniversitesi'nde eğitime ara verilerek, kampus boşaltıldı. Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Süha Aydın, şu anda herkesin moralinin çok bozuk olduğunu belirterek, olayları yönetimle birlikte değerlendireceklerini söyledi.

Okulda gerginlik sürerken, polis güvenlik önlemlerini arttırdı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title