Haberler

Mersin: Mersin Barosu'ndan "Rekabet Hukuku ve Günümüzdeki Gelişmeler" Konulu Konferans

Rekabet Kurumu 2. Başkanı Tuncay Songör, Son Yıllarda Otomotiv, Havayolu ve Gsm Hizmetlerinde Rekabet Sonucu, Halka Daha Farklı İmkanlarla Kolaylıklar Sunulduğunu Söyledi.

Rekabet Kurumu 2. Başkanı Tuncay Songör, son yıllarda otomotiv, havayolu ve GSM hizmetlerinde rekabet sonucu, halka daha farklı imkanlarla kolaylıklar sunulduğunu söyledi.

Mersin Barosu ve Kızkalesi Rotary Kulübü'nün ortak çalışmasıyla "Rekabet Hukuku ve Günümüzdeki Gelişmeler" konulu konferans düzenlendi. Rekabet Kurumu 2. Başkanı Tuncay Songör'ün konuşmacı olarak katıldığı konferansta, rekabetin günümüzdeki önemi ve halka sağladığı kolaylıklar vurgulandı. Konferansın açılışında konuşan Kızkalesi Rotary Kulübü Başkanı İlhan Karaselçuk, avukatlık mesleğinin onur verici olduğuna işaret ederek, "Her meslekten yüksek ahlaki standartları yüceltmek ve dünyada barış ve iyi niyeti yaymak amacıyla dünyadaki iş ve meslek adamlarını biraraya getirmek istiyoruz. Rotary bir hayır kuruluşu değildir, bizler balık vermek yerine balık tutmayı öğretiyoruz. Bu çerçevede böyle bir konferansa destek vermek istedik" dedi.

Karaselçuk, 2007 yılı içerisinde, kolaylaşmış okuma-yazma eğitimi vererek 50 bin kişiyi okur-yazar yapmak istediklerinin altını çizerek, Halk Eğitim Merkezi aracılığıyla yapılacak bu kursların maddi desteğini de kendilerinin üstlendiğini kaydetti.

Baro Başkanı İsa Gök ise, rekabet hukukunun tarihine bakıldığında çok eskiye dayanmadığını hatırlatarak, 2. Dünya Savaşı'ndan sonra gelişen ekonomiyle birlikte rekabet hukukunun ortaya çıktığını söyledi. Rekabet hukukunun başka bir ifadeyle 'anti tekel hukuk' anlamına geldiğini belirten Gök, "Rekabet hukukunun özü, Anayasa'nın 167. maddesine dayanıyor. Pazar ekonomisiyle piyasa ekonomisinin mücadelesi sonucunda rekabet ortaya çıkmıştır. Bunun sonucunda da ülkemizde Rekabet Kurumu oluşturulmuştur" diye konuştu.

Rekabet Kurumu 2. Başkanı Tuncay Songör de, rekabetin tüketiciler açısından büyük önem taşıdığına dikkat çekerek, "Rekabet sonucunda daha kaliteli ürünler piyasaya sunuluyor. Üreticiler açısından baktığımızda da rekabet sayesinde firmalar güçleniyor ve kendilerini sürekli yeniliyorlar. Son yıllarda görülen gelişmelere bir örnek vermek gerekirse, otomotiv, havayolu ve GSM hizmetlerinde rekabet sonucu halka daha farklı imkanlarla kolaylıklar sunuluyor" dedi.

Rekabet hukukunun 1890 yılında Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) başlayıp, günümüze kadar şekillenerek geldiğini dile getiren Songör, haksız rekabet yapanlara ABD'de hapis cezası uygulanırken, ülkemizde de maddi yaptırımlar uygulandığını kaydetti.

Konferans sonunda, Rotary Kulübü tarafından, Tarsus Amerikan Koleji Öğretmeni Haydar Göfer'e yılın meslek ödülü plaketi verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title