Haberler

Mersin'de 'yerli Harry Potter'in Çekimleri Sürüyor

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çekimlerine Erdemli İlçesi'ne bağlı Ayaş Beldesi'ndeki Elaissua Sebaste Antik Kenti'nde devam edilen ve 'yerli Harry Potter' olarak adlandırılan 'Kral Yolu' adlı filmin setini ziyaret etti.

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, çekimlerine Erdemli İlçesi'ne bağlı Ayaş Beldesi'ndeki Elaissua Sebaste Antik Kenti'nde devam edilen ve 'yerli Harry Potter' olarak adlandırılan 'Kral Yolu' adlı filmin setini ziyaret etti.

Vali Güzeloğlu, çocuk macerası tarzındaki filmin senaristi Derya Kaya ve yönetmen Serli Seta Nişanyan ile görüşerek çekimlerle ilgili bilgi aldı. Güzeloğlu, filminin tamamlanması için her türlü desteği verdiklerini, filmin kendi coğrafya ve mekanlarını sunmasının önemli olduğu söyledi. Yönetmen koltuğuna da oturan Güzeloğlu, filmin Mersin ve ilçeleri adına çok güzel bir tanıtım fırsatı olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Mersin herhalde tüm Türkiye'nin arkeolojik zenginlikleri içerisinde barındıran bir kenttir. Tarsus'tan Anamur'a kadar 300 kilometrelik sahilimizde her dönemi yansıtan, her dönemi canlı bir plato şeklinde sunan doğal varlıklarımız bulunuyor. Seyri bile ayrı bir güzelliktir. Valilik olarak bu noktada çok özel bir çaba sarf ediyoruz. Buraların tanıtılması, hem de tüm insanlarla buluşmasını arzu ediyoruz. Sadece tanıtmak yetmiyor. Arkeolojik kurtarma çalışmalarının yapılması ve bunların gelecek kuşaklara aktarılması da özel bir sorumluluk istiyor. Burada normal bir film değil Mersin'i dünyaya tanıtacak fantastik özel bir film çekildiğini düşünüyorum ve tüm film ekibine teşekkür ediyorum. "

Senarist Derya Kaya ise filmin başından sonuna kadar izleyiciyi merak ve heyecan içerisinde bırakacak bir yapıt olduğunu, çekimlerde ünlü oyuncu Murat Soydan, Nilgün Belgün, Arda Esen ve Doğa Rutkay'ın rol aldığını, teknolojinin bütün imkanlarını kullandıklarını anlattı. Film setinde 80 kişinin görev yaptığını kaydeden Kaya, şöyle dedi:

"Filmin 1 milyon 400 bin lira bütçesi bulunuyor. Birbirini tanıyan çok iyi bir ekiple çekimlerimizi yapıyoruz. Çok başarılı bir projeyi beyaz perdeye aktaracağız. "

Oyuncu Sunay Akın ve Murat Soydan ise, Vali Güzeloğlu'nun çekim setini ziyaret etmesinden memnun olduklarını söyledi. - Mersin / Erdemli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title